Typography

023 Zandvoort Duurzaamheid – Eindelijk, het is zo ver. Na de nodige gesprekken door en met de Zandvoortse gemeenteraad is besloten om in oktober 2021 te beginnen met de herinrichting van de Zandvoortse Boulevard.

Een belangrijk aspect is dat het eenrichtingsverkeer zoals dat nu is van Noord naar Zuid, nu ook gaat gelden voor al het fietsverkeer. Volgens wethouder Van Haeften zal het voor het fietsverkeer uit de richting Noordwijk even wennen worden omdat deze dan worden omgeleid via de Brederodestraat.

De boulevard wordt voorzien van een zandstrook beplant met helm om een grotere afscheiding te krijgen tussen het rijdende verkeer en de wandelaars, waarvan de laatste dus meer ruimte krijgt en er een ruimere wandelpromenade ontstaat. Dit komt mede tot stand omdat er besloten is dat auto’s alleen aan de landzijde kunnen parkeren. Niet iedere bezoeker van Zandvoort zal hier blij mee zijn, omdat er voor deze promenade vele parkeerplaatsen worden opgeofferd. Of die parkeerplaatsen allemaal kunnen worden voorzien op Parkeerterrein Zuid en bij de Parkeerservice, valt nog te bezien. Dat kan nog wel eens voor extra problemen zorgen. Dan dus maar met het Openbaar Vervoer? Daar zal niet iedereen blij van worden, maar daar krijgt men in Zandvoort wel een hele fraaie boulevard voor terug. 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

14 april 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden

Aanbevolen artikelen