Typography

“Hoe mooi is het als herbruikbare bouwmaterialen weer hun weg vinden naar een woonhuis? (foto: Igor van Lamsweerde).” - 023 Heemstede Duurzaamheid - In Heemstede start op ‘De Dag van de Aarde’ (donderdag 22 april) een proef met het matchen van vraag en aanbod naar herbruikbare bouwmaterialen.

Particulieren kunnen herbruikbare of overschotten van bouwmaterialen inleveren bij de Snuffelmug Heemstede. Via dit kringloopcentrum komen deze materialen weer beschikbaar voor gebruik of hergebruik door andere particulieren. Het doel is om het hergebruik van bouwmaterialen te stimuleren en de afvalstroom bouwmaterialen te verminderen.

De Gemeente Heemstede, milieubedrijf Meerlanden en Kringloopcentrum Snuffelmug werken in het pilotproject samen. De proef is laagdrempelig. Inleveren bij het inleverpunt van Snuffelmug (achterzijde winkelpand) aan de Cruquiusweg. Bij transport van bruikbare bouwmaterialen met andere afvalstromen kan in 30 seconden van Snuffelmug worden doorgereden naar de Meerlanden milieustraat. De ingeleverde bouwmaterialen zijn in de kringloopwinkel verkrijgbaar.

Tot de producten en materialen die onder de proef vallen worden onder meer gerekend: deuren, ramen, kozijnen, plaatmateriaal, tuintegels, wastafels, kranen, houten vloeren, dakpannen, etc. Bij de nietin te nemen goederen behoren onder andere klein chemisch afval, asbesthoudende materialen, aangebroken blikken verfrestanten en dakbedekking. Tijdens de proefperiode wordt bekeken hoeveel gebruik wordt gemaakt van de aangeboden bemiddeling. Het systeem is simpel en lokaal en ter ondersteuning van lokale bewoners. Meer informatie op www.snuffelmug.nl.  

Bron: Paswerk en Werkpas Holding, Rob Wieleman, Communicatiemanager
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I www.paswerk.nl

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden