Typography

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - Dit is de naam van het nieuwe platform waarmee de gemeente Heemstede inwoners en ondernemers wil inspireren om wijken, woningen en bedrijven toekomstbestendig te maken. Gemeente Heemstede staat daarom dit keer op 29 juni tussen 09.00-16.00 uur met de mobiele showroom van Duurzaam Bouwloket voor het gemeentehuis.

Inwoners en ondernemers zijn uitgenodigd om langs te komen en informatie in te winnen over bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of een afspraak te maken met een energiecoach voor een maatwerkadvies. Daarnaast zijn er gratis producten af te halen zoals een gft bakje, de duurzaamheidskrant of een duurzame boodschappentas.

Wethouder Nicole Mulder: ‘Er gebeurt zoveel op het gebied van duurzaamheid en de informatie is soms zo versnipperd dat ik blij dat er nu een website, een nieuwsbrief en een duurzaamheidskrant zijn waar onze inwoners alle informatie kunnen lezen die hen helpt om zelf aan de slag te gaan’. De verhalen van de ‘koplopers’ vind ik mooie voorbeelden, ik hoop dat anderen hier ook inspiratie uit kunnen putten. Naast deze digitale producten ben ik ook blij met de papieren duurzaamheidskrant die deze week huis-aan-huis bezorgd wordt. Zo bereiken we ook inwoners die iets minder digitaal zijn.

Ook wordt iedereen uitgenodigd om zich te abonneren op de nieuwsbrief via heemstededuurzaam.nl/nieuwsbrief waarin zij tips en informatie kunnen lezen over o.a. het verduurzamen van woningen, ervaringen van inwoners, wat belangrijk is om te weten over woningisolatie of zonnepanelen, hoe energie kan worden bespaard en welke subsidies of leningen er zijn. Maar ook informatie over minder afval en meer hergebruik, de energietransitie, slimmer en schoner reizen, meer groen en hoe je je kan voorbereiden op extreme neerslag, hitte en droogte is te vinden op heemstededuurzaam.nl.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden