Typography

023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Begin september start een grootschalig onderzoek naar koopgedrag in Noord- en Zuid-Holland, de randstad en Noord-Brabant. Ook gemeente Haarlem doet mee aan dit Koopstromenonderzoek. Op deze manier wordt in beeld gebracht waar Haarlemmers boodschappen doen, winkelen, doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn met de verschillende aankooplocaties. Input van inwoners uit Haarlem is hiervoor onmisbaar.

Onderzoek is belangrijk
De afgelopen jaren is de detailhandel veranderd. Het online winkelen is sterk gegroeid en op straat is juist vaker leegstand zichtbaar. Winkels veranderen in horeca, werkfuncties of woningen. De gemeente en provincie zetten zich samen in voor aantrekkelijke binnensteden, winkelcentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is onderzoek nodig naar consumentengedrag, de aantrekkelijkheid van winkelgebieden en het functioneren van aankooplocaties. Deze kennis vormt een belangrijk onderdeel voor het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Meedoen en cadeaukansen
Vanaf begin september krijgen willekeurig geselecteerde huishoudens in Haarlem een schriftelijke uitnodiging namens de provincie om mee te doen aan het Koopstromenonderzoek. Zij kunnen online een vragenlijst invullen. Inwoners die geen brief ontvangen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 100 Horeca Cadeaukaarten van €25,- verloot.
Het Koopstromenonderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research, op verzoek van de Provincies Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht.

Privacy
De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het Koopstromenonderzoek 2021.

Meer informatie
Meer informatie over het onderzoek vindt u op www.kso2021.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg. Heeft u nog vragen? Dan kunt u e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: Gemeente Haarlem

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

17 september 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden

Aanbevolen artikelen