Typography

Opladen elektrische auto’s wordt een stuk eenvoudiger

023 Haarlem Economie Duurzaamheid- Startup ChargeArm, uit Haarlem, introduceert een unieke oplossing voor het snelgroeiende aantal oplaadsnoeren dat over stoepen wordt gelegd. Door het laadsnoer via een uitvouwbare arm naar de auto te leiden wordt laden probleemloos.

De ChargeArm is een universele oplossing voor alle laadsystemen. Deze Nederlandse uitvinding combineert gebruiksgemak met veiligheid en is vanaf nu verkrijgbaar.

Elektrische auto’s zijn geweldig en hebben de toekomst. Echter, het opladen leidt bij veel gebruikers tot frustratie. Zeker wanneer je een elektrische auto hebt, maar geen eigen oprit. Dan moet je een openbare laadpaal gebruiken. 46% van de Nederlanders met een rijbewijs vindt dat er in hun buurt te weinig laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar zijn. Een derde van de EV (electric vehicle) rijders oordeelt negatief over het oplaadproces. Het is een van de grote tegenvallers na aankoop.

Het alternatief: de auto opladen met een kabel vanuit huis. Officieel mag het niet, maar wat moet je? Kastje naast de deur, kabel uitrollen, inpluggen en een anti-struikelmatje neerleggen. De kabel is log, zwaar, vies en kwetsbaar. Een gedoe. ChargeArm is een universele oplossing voor dit probleem.

Ton Abbenhuis, een van de oprichters van ChargeArm uit Haarlem: “We zien dat de liefde voor de elektrische auto vaak snel vertroebeld door de afkeer van die kabel en die mat. En bovendien, terwijl de auto staat te laden, is de stoep voor het huis moeilijk begaanbaar voor kinderwagens, senioren, mensen met een beperking, joggers, postbodes. Ook mensen die goed ter been zijn lopen het risico op struikelen en vallen. Iedere keer dat je als gebruiker je auto aankoppelt, weet je dat je een barrière opwerpt. En iedere keer dat je afkoppelt, doe je dat met het schaamrood op de kaken. Dag in, dag uit ChargeArm verlost je van die frustraties!”.

Door het uitgekiende design van de ChargeArm koppel je je auto moeiteloos aan en af. Het gebruiksgemak is verbazingwekkend. En wat nog mooier is: omdat de kabel door de lucht gaat, heeft niemand meer last van de laadkabel. De stoep voor het huis is weer vrij toegankelijk.

Over ChargeArm

ChargeArm is een oorspronkelijk Nederlands ontwerp en geboren uit een persoonlijke behoefte van de ontwerpers. Op basis van hun jarenlange ervaring met product design, ontwikkelden ze een systeem waarmee iedere auto thuis voor de deur moeiteloos, schoon en veilig kan worden opgeladen. Door het ontwerp raakt de laadkabel nergens meer de grond. Dat houdt de kabel schoon, droog en heel. En, en dat is misschien wel het belangrijkst, de stoep vrij.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

27 januari 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden