Typography

023 Hoofddorp Onderwijs - Jennifer Delano, de free publicity specialist, verzorgde afgelopen week een bliksemstage voor de leerlingen van groep 8 van basisschool Klippeholm in Haarlemmermeer. Jennifer was was door JINC gevraagd om de kinderen actief kennis te laten maken met haar werk.

JINC is altijd op zoek naar ondernemers voor bliksemstages zodat leerlingen ontdekken welke toekomstmogelijkheden er voor hen zijn. “Kinderen moeten al jong keuzes maken terwijl ze nauwelijks weten welke vervolgopleidingen en beroepen er zijn. Met bliksemstages hopen we hierin verandering te brengen”, vertelt Rosa Swart van JINC.

Jennifer Delano is eigenaar van DelanoPR. Zij heeft een passie voor free publicity en verzorgt samen met haar team pr-strategieën voor organisaties. Ze zei meteen ‘ja’ toen JINC haar vroeg een bliksemstage te verzorgen voor basisschool Klippeholm in Haarlemmermeer. “Ik ben enthousiast over mijn werk en het is leuk om jonge kinderen iets uit te kunnen leggen over mijn vak.” Delano verzorgde meerdere lessen om alle leerlingen van groep 8 te bereiken. De kinderen krijgen informatie over het PR-vak en mogen ook met een eigen opdracht aan de slag. “Doen is de beste manier om te ervaren wat het werk inhoudt. De nieuwsgierigheid en de voortvarendheid waarmee de kinderen aan de slag gingen, vond ik erg leuk om mee te maken”, aldus de free publicity specialist.

Over de Bliksemstage
JINC helpt jongeren op weg naar werk. Samen met 500 partners in het bedrijfsleven en het onderwijs bereikt deze landelijke organisatie ruim 65.000 jongeren per jaar. De Bliksemstage is één van de initiatieven die JINC inzet. Tijdens zo’n stage bezoeken leerlingen van de basisschool, het vmbo en het praktijkonderwijs een bedrijf op locatie. Het doel is om de leerlingen rond te laten kijken en echt even mee te laten werken. Hierdoor ontdekken ze welke beroepen er bestaan, welke werkzaamheden daarbij horen en wat ze al dan niet leuk vinden. Sinds corona hebben de Bliksemstages plaatsgevonden in de klas. Voor middelbare scholen worden er weer Bliksemstages op locatie georganiseerd bij bedrijven. Na de kerstvakantie zullen ook de basisschoolleerlingen weer op locatie worden uitgenodigd.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

27 januari 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden