Typography

023 Heemstede Duurzaamheid - Op 28 januari om 11.30 uur overhandigt wethouder Annelies van der Have de eerste afvalpassen aan de klankbordgroep in Merlenhove bij het Beatrixplantsoen, als symbool voor de afsluiting van een succesvolle afvalproef. De proef waarbij het afvalsysteem van omgekeerd inzamelen leidde tot een halvering van het restafval, is definitief in gebruik genomen.

Naast GFT wordt hier het PMD-afval (plastic, metaal (blik) en drinkpakken) aan huis opgehaald. Het restafval dat de inwoners door goed scheiden overhouden, kunnen zij kwijt in een van de vijf ondergrondse containers die verspreid in de wijk staan. Deze containers worden nu voorzien van paslezer zodat alleen nog inwoners van Merlenhove er gebruik van kunnen maken.

Het restafval in Merlenhove verminderde van 200 kilo per persoon per jaar naar minder dan 100 kilo. Dat is gunstig voor het milieu én voor het de financiën. De verbranding van restafval is immers kostbaar. De gemeente werkte nauw samen met de klankbordgroep van 10 bewoners die waardevolle adviezen gaf over hoe het omgekeerd inzamelen in de wijk Merlenhove succesvol kon worden.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden