Typography

023 Heemstede Duurzaamheid - Aanstaande donderdag 24 maart om 10:30 uur ondertekent wethouder Annelies van der Have de overeenkomst woningbouwplan Princenbuurt, in de Pleinzaal van het gemeentehuis.

Met het sluiten van de overeenkomst tussen de gemeente en Merwestreek BV wordt het project formeel vastgelegd. Het woningbouwplan Princenbuurt gaat over de realisatie van 15 woningen en bijbehorende openbare ruimte. Deze zijn onderverdeeld in 7 eengezinswoningen, 7 hofjeswoningen en 1 vrijstaande woning. Het plangebied is geprojecteerd op de voormalige timmerwerkplaats Van der Veldt, gelegen in de Glip.

De twee voormalige rijksmonumenten die op deze locatie stonden zijn op advies van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed gesloopt. Daarbij is wel de voorwaarde opgenomen dat bij de (her)bouw van de woningen het historische gevelbeeld moet worden teruggebracht. Deze voorwaarde staat ook in de overeenkomst vermeld.

De voorlopige planning is dat er eind 2022 een vastgesteld bestemmingsplan ligt, waarna de ontwikkelaar de omgevingsvergunning kan indienen en gestart kan worden met de bouw.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden