Typography

023Haarlem Economie & Duurzaamheid, Wonen - Jongvolwassenen hebben het niet makkelijk op de woningmarkt. Het is vaak erg moeilijk om een betaalbare woonplek te vinden. Om die reden hebben gemeente Haarlem en jongerenhuisvester 1828 Groep een overeenkomst getekend voor woningbouw aan het Spaarne. Het plan? 140 zelfstandige huurappartementen voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud, die werken of studeren.

1828 Groep heeft het transformatorstation gekocht, dat op de hoek staat van de Schoterbrug en de Spaarndamseweg. Het pand is al jaren niet meer in gebruik en ziet er vervallen uit.

Community
Naast woningen komen er ook horecavoorzieningen en wordt de kade een stuk groener gemaakt. In het gebouw, dat 1828 zal gaan heten, wonen de jongeren in een een een- of tweekamerappartement met gedeelde voorzieningen. Zoals een woonkamer, werkplekken, een terras, wasmachines en elektrische deelauto’s. Hoe het er precies uit komt te zien, gaat de jongerenhuisvester uitwerken samen met jongeren uit Haarlem.

Prijzen
De exacte prijzen moeten nog bepaald worden (en kunnen dus nog een beetje veranderen), maar je hier kun je ongeveer aan denken: voor een woning van 25 vierkante meter betaal je straks tussen de 500 en 600e euro per maand. Voor een oppervlakte van 50 vierkante meter moet je rekening houden met ongeveer 800 euro per maand.

Sociale huur
Een groot deel van de 1828-appartementen valt onder sociale huur en daardoor komen een hoop jongeren in aanmerking voor een huurtoeslag. Alle huurders krijgen een contract, waarin staat dat je er maximaal vijf jaar mag wonen. Naar verwachtingen kunnen de eerste huurders in het derde kwartaal van 2024 in hun nieuwe stek aan het Spaarne.

Meer informatie over de plannen en de realisatie? Kijk dan op de website van 1828.

Bron: Indebuurt, Anniek Schelling

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden