Typography

023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Tim van der Voord van de Smart Makers Academy ontving woensdag 14 december de trofee Werken & Ontwikkelen 2030. Met deze prijs roemt gedeputeerde Ilse Zaal het succesvolle project dat een innovatieve en digitale brug slaat tussen onderwijs en het MKB.

Met de zogenaamde ‘metroleerlijn’ biedt de Smart Makers Academy aantrekkelijke bijscholingstrajecten, zijn er inmiddels al 500 werkenden bereikt en hebben 5000 leerlingen in Zuid-Kennemerland kennis gemaakt met ICT en de maakindustrie. 

De Smart Industry, het ministerie van Economische Zaken, de Koninklijke Metaalunie, A+O metaalelectro, FME, de 3DMZ en het ROC Nova College hebben de handen ineengeslagen. Zij signaleren dat de grens tussen techniek en ICT steeds meer vervaagt en zien kansen bestaande technologieën slim te combineren. Bovenop dit project heeft aanjager Tim van der Voord de link gelegd met het landelijk beleid. Via het Platform Talent voor Techniek, waar Tim tegenwoordig deel van uitmaakt, wordt kennis en kunde gedeeld. Dit is van enorme toegevoegde waarde en komt volledig ten conto van Tim. Een terechte winnaar dus, volgens Gerben Hillebrand Bakker: de vorige winnaar van de trofee. 

De wisseltrofee Werken & Ontwikkelen 2030 NH wordt elk half jaar uitgereikt aan een project of uitvoering die een grote bijdrage heeft geleverd aan de doelstellingen van het Manifest Werken & Ontwikkelen in NH 2030; samenwerken aan een veerkrachtige technische en technologische arbeidsmarkt voor een duurzaam en groen Noord-Holland.
De trofee is uitgereikt tijdens de Technologietafel op 14 december 2022 en maakt deel uit van het Manifest Werken & Ontwikkelen 2030 in Noord-Holland.

Bron: Provincie Noord-Holland

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden