Typography

Energiecoaches geven gratis advies en energiebesparende producten - 023 Heemstede Duurzaamheid - Vanaf deze week gaan de energiecoaches van de Klimaatroute op pad in Heemstede. Tijdens een huisbezoek geven de coaches bewoners advies met welke maatregelen zij het beste energie en daarmee geld kunnen besparen. Vervolgens mag een bewoner voor maximaal €200 aan energiebesparende producten uitkiezen die de coach meteen installeert. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, tochtstrippen en radiatorfolie.

De energiecoaches van de Klimaatroute werken in opdracht van de gemeente Heemstede, de Klimaatroute is gratis voor de deelnemers. Geïnteresseerde inwoners hoeven niets te doen: inwoners die in aanmerking komen voor de Klimaatroute ontvangen een brief van de gemeente.

Wethouder Sam Meerhoff: “We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de verduurzaming, ook inwoners met een lager inkomen in woningen met lage energielabels. De maatregelen van de Klimaatroute zijn goed voor het milieu, het wooncomfort en de portemonnee. We ondersteunen hierbij graag.”

De coaches van Klimaatroute
Klimaatroute helpt bij het verduurzamen van woningen. In de afgelopen jaren hebben de energiecoaches van de Klimaatroute al ruim 48.000 bewoners in Nederland advies gegeven over energiebesparende maatregelen en duurzame opwekking. De energiecoaches zijn te herkennen aan hun zwarte jas met daarop een groen Klimaatroute logo en een badge met logo en contactgegevens.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden