Typography

023 Heemstede/Bloemendaal Duurzaamheid - Om huishoudens die kampen met geldzorgen door hoge energielasten tegemoet te komen, hebben de gemeentes Bloemendaal en Heemstede een tijdelijke, lokale maatregel getroffen. Dit is een tijdelijke aanvulling op de bestaande regelingen voor energiekosten in 2022.

Steun aanvragen vóór 1 april
De tijdelijke lokale maatregel is er voor huishoudens voor wie de andere regelingen om de energiekosten te verlagen – de energietoeslag en het Landelijk Noodfonds Energie – niet voldoende zijn geweest in 2022. De tijdelijke lokale maatregel bestaat uit geldsteun (bijzondere bijstand). Om in aanmerking te komen voor deze lokale noodmaatregel kijkt de gemeente o.a. naar inkomen, spaargeld en eerder ontvangen vergoedingen. Details over de voorwaarden zijn te lezen op iasz.nl/energiekosten. De gemeente begrijpt dat de verschillende regelingen voor vragen zorgen. Inwoners kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te controleren of ze in aanmerking komen voor de tijdelijke maatregel.

Landelijk Noodfonds Energie
De bestaande regelingen bestaan uit het landelijk Noodfonds Energie en de energietoeslag. Inwoners met een laag (midden)inkomen (maximaal 200 procent van het sociaal minimum) en hoge energiekosten kunnen sinds 7 februari terecht bij het landelijke Noodfonds Energie. Het noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen, een deel van de energierekening over de periode oktober 2022 tot en met maart 2023. Aanvragen van de landelijke noodsteun kan tot en met 31 maart 2023. Meer informatie en aanvragen kan via noodfondsenergie.nl.

Energietoeslag 2023
Eind 2022 is het wetsvoorstel Energietoeslag 2023 bekendgemaakt. De verwachte invoering van deze wet is juni 2023. Gemeenten weten pas zeker aan wie ze de energietoeslag mogen betalen, als de wet gaat gelden. De gemeentes Bloemendaal en Heemstede geven geen voorschot op de energietoeslag 2023.

Zie iasz.nl/energiekosten voor meer informatie over de verschillende regelingen en de voorwaarden.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden