Typography

023 Heemstede Politiek - Woensdagavond 3 juni heeft de gemeenteraad van Lansingerland besloten de Heemsteedse wethouder Pieter van de Stadt bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen als de nieuwe burgemeester.

 

De Gemeenteraad feliciteert het gemeentebestuur van Heemstede hem van harte met zijn voorgenomen benoeming.In Heemstede is Pieter van de Stadt sinds 2006 wethouder voor de VVD. Zijn huidige portefeuille bevat onder meer financiën, verkeer en vervoer, waterstaat, groen en openbare ruimte. In voorgaande collegeperiodes was hij onder andere verantwoordelijk voor volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, bouwkunde en sociale zaken. 

Ook was hij van 2004 tot 2006 gemeenteraadslid voor de VVD.

De hartelijke felicitaties van het gemeentebestuur gaan uit naar Pieter van de Stadt: 

“In Heemstede heeft hij zich laten kennen als een wethouder die bijzonder toegankelijk is voor inwoners en graag het gesprek met hen aangaat. Ook bij moeilijke kwesties schroomt hij de dialoog niet. Hij is verbindend, enthousiast en voortvarend. Met zijn vertrek verliest Heemstede een sterke wethouder, maar we feliciteren de gemeente Lansingerland met hun nieuwe burgemeester. We wensen Pieter van de Stadt veel succes en geluk in zijn nieuwe werk- en woonomgeving.”

Installatie

De installatie vindt naar verwachting plaats op maandag 14 september in het gemeentehuis van Lansingerland.
Wie Pieter van de Stadt in Heemstede zal opvolgen als wethouder is nog niet bekend.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice