Typography

Kennismaking scholieren met lokale democratie

023 Heemstede Politiek - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 gaan leden van de huidige gemeenteraad in januari langs bij leerlingen van groep 8 van de Heemsteedse basisscholen en leerlingen van 4 VWO bij college Hageveld.

Eerder kwamen in december al 17 jongeren van Hageveld naar het raadhuis om daar met elkaar in debat te gaan. Doel is jongeren (en toekomstige kiezers) te laten zien hoe de lokale democratie werkt en wat je daar als inwoner aan hebt.

Programma

Op 15 en 16 januari gaan de raadsleden aan 4 VWO-leerlingen van 7 klassen van Hageveld een praktijkles geven over wat het betekent om raadslid te zijn.

Ook zullen de leden van de raad voor 11 groepen 8 van 9 basisscholen in Heemstede een les over de gemeente verzorgen tussen 22 januari en 5 februari.
Ze gebruiken daarbij middelen die niet alleen leerzaam maar ook leuk zijn, zoals een kwis en filmpjes. De lessen worden steeds gegeven door 2 raadsleden.

Stemmen

Ook bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer bleek weer dat jonge kiezers vaker thuis blijven. Door jeugd die nu nog niet mag stemmen al op jonge leeftijd te laten kennis maken met democratie en politiek hopen de raadsleden het toekomstige stemmen onder deze jongeren te bevorderen.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice