Typography

023 Zandvoort Maatschappij – Nog maar een paar dagen en dan is het al zo ver: Groot-Brittannië verlaat de EU op vrijdag 31 januari a.s. Of het afscheid desastreus is voor de Britse en Europese economie en welvaart, laten we nog maar even in het midden. Afwachten maar. 

Waar we niét mee moeten wachten is het op vrijdag 31 januari bijwonen van de Brexit Farewell Party op het strand in Zandvoort. Op feestelijke wijze wordt hier stilgestaan bij de door Groot Brittannië enorm lang onderhandelde, maar uiteindelijk definitief genomen ‘strategische’ stap om de EU te verlaten.

Om 11.00 uur worden de Britten door een kunstenaarsgroep uit Amsterdam feestelijk uitgezwaaid Aan nostalgie zal het met Engelse muziek, gedichten, kunst en fotografie niet ontbreken. Klap op de vuurpijl wordt de bokswedstrijd tussen Boris Johnson en Ursula von der Leyen. Het uitzwaai- en boksevent vindt plaats voor het Juttersmu-ZEE-um.

Komt allen naar Zandvoort…
Uiteraard is iedereen van harte welkom op het Brexit-feest. Kom dan ook in grote getale naar de rotonde nabij het Juttersmu-ZEE-um. Een herhaling van zo’n spectaculaire Nederlands-Britse uitzwaaipartij zit er immers voorlopig niet meer in; de Britten komen echt niet meer terug op hun besluit. Tijdens de uitzwaaiparty kunnen met foto’s, films, fraaie literaire teksten en hoe of wat men ook maar wil, mooie herinneringen worden opgehaald en gedeeld over dat heerlijke Groot Brittannië. Om deze herinneringen met veel mensen te delen, kun je een en ander ook direct al plaatsen op de Facebookpagina Buro Brexit.

en dan naar Amsterdam…
Vanaf 19.00 uur wordt het afscheidsfeest voortgezet in Amsterdam op het NDSM plein, waar de kunstenaarsgroep die in de ochtend Groot Brittannië reeds uitzwaaide vanaf het Zandvoortse strand, alle herinneringen die onder andere op de Facebookpagina Buro Brexit zijn gezet, op grote beeldschermen vertoont.
31 januari, ongetwijfeld een afscheidsdag om nooit meer te vergeten!  


Jos de Jong

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice