Typography

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Afgelopen juli zijn de beste cyber agents door de politie en door burgemeester Nienhuis gehuldigd. 

De maatschappij digitaliseert in toenemende mate. Economisch en maatschappelijk biedt dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime. De aanpak van digitale criminaliteit staat daarom hoog op de lokale en regionale veiligheidsagenda’s. 

Begin dit jaar behoorde Heemstede tot de eerste zeven gemeenten die onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig met de pilot HackShield zijn gestart. 

HackShield Future Cyber Heroes is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarigen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij  het leerproces. Zo leren de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving te beschermen tegen online gevaar.

Op 1 juli werden in Heemstede de eerste Junior Cyber Agents gehuldigd door de burgemeester. Deze Cyber Agents hadden de hoogste score gehaald. 

Vanaf 2 september start een nieuwe campagne en sluiten nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland aan op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents. Ook Heemstede doet weer mee.

Ben of ken jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af is en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan is dat de Cyber Agent die we zoeken en die samen met de politie en burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld!


Huldiging 
De beste Cyber Agents uit Heemstede worden in december gehuldigd door de politie en de burgemeester. Zij zijn de helden van de toekomst. Noord-Holland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.


Kom in actie! 
Help jij ons om de online boeven te pakken? Speel nu mee! Je kunt HackShield online spelen op joinhackshield.nl/ of download de game in de App store. Via  joinhackshield.nl/gemeente/heemstede zie je het aantal Cyber Agents en hun behaalde scores binnen jouw gemeente.

 

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen