Typography

023 Heemstede Maatschappij - Burgemeester Astrid Nienhuis zal op vrijdag 20 november 2020 in het raadhuis van Heemstede een onderscheiding van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitreiken aan de heren Arno Kuiter en Pim Metselaar. Zij redden afgelopen voorjaar een drenkeling uit de Leidsevaart.

Bij de uitreiking zal ook de voorzitter van de Maatschappij aanwezig zijn, alsmede de politieagente die destijds ter plekke was bij het incident. De uitreiking vindt zonder publiek plaats in de Burgerzaal, uiteraard met inachtneming van de coronaregels.


Reddingsactie in Heemstede
Op 2 mei 2020 omstreeks 9.25 uur kwam langs de Leidsevaartweg in Heemstede ter hoogte van de Amstelbrug een bestelbus in het water terecht. De heer Kuiter was hiervan getuige en ging direct te water om de bestuurder uit het voertuig te halen. De heer Metselaar schoot hem vervolgens te hulp. Beiden heren beleefden benauwde momenten bij hun reddingsactie. Nadat de bestuurder in veiligheid was gebracht, arriveerden de hulpdiensten. Zij hebben de situatie overgenomen.


Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen
De Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft meer ereblijken voor mensen die iemand van de verdrinking hebben gered. Op de website www.drenkeling.nl is hierover informatie te vinden.


Onderscheiding bijwonen

Locatie                         : Raadhuis Heemstede (Burgerzaal), Raadhuisplein 1
Datum en tijd                : Vrijdag 20 november om 9.30 uur
Bij de uitreiking zijn ook aanwezig: de heer De Bie Leuveling Tjeenk, voorzitter van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en politieagente Chantal van den Bergh-Doesburg Smits.


Verder belangrijk nieuws voor 20 november

  • Om 10.30 uur neemt de burgemeester uit handen van Roel Ramakers en Leonne Beekmeijer van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek het fotoboek'Corona Lockdown Heemstede 2020' in ontvangst;
  • Om 11.30 uur neemt de burgemeester eveneens een boek in ontvangst uit handen van de auteurs Hans Krol en Mehmet Tütüncü:  ‘Een verloren Panorama van Constantinopel in het Huis te Heemstede van Adriaan Pauw’.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen