Typography

023 Heemstede Politiek & Maatschappij - Bij een bedrijf in Heemstede zijn op woensdag 2 december twee Servische werknemers aangetroffen, die daar werkten en woonden zonder geldige verblijfsstatus. Dit bleek bij een gezamenlijke controle van de gemeente Heemstede, samen met de politie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

De controle vond plaats naar aanleiding van een anonieme tip bij de politie. Tijdens de controle bleek dat voor de twee Servische werknemers een woon-/slaapruimte was ingericht. Deze ruimte is op last van de gemeente Heemstede per direct ontmanteld. De inspectie SZW treedt op tegen illegale tewerkstelling. Servië is geen lid van de Europese Unie en het is daarom voor Serviërs niet toegestaan om zonder verblijfsvergunning in Nederland te werken. Het onderzoek naar de verblijfsstatus van beide werknemers is uitgevoerd door de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel.

Ondermijning
De vermenging van de onder- en bovenwereld is een groot maatschappelijk probleem. De overheid treedt hier gezamenlijk tegen op. Ondermijning is een van de speerpunten uit het veiligheidsbeleid van de gemeente Heemstede. Samen met ketenpartners treedt de gemeente op tegen alle vormen van ondermijnende criminaliteit zoals woon- en adresfraude, illegale arbeid, mensensmokkel, drugshandel, witwassen en vastgoedfraude.
Burgemeester Astrid Nienhuis: “De actie van 2 december laat zien dat we alert reageren op signalen van illegale tewerkstelling en huisvesting van werknemers. Inwoners kunnen helpen bij voorkoming van ondermijnende criminaliteit door verdachte situaties te melden aan gemeente of politie. Omdat de gemeente aangesloten is bij Meld Misdaad anoniem, kan ook anoniem gemeld worden. Zo houden we samen Heemstede veilig."

Meld Misdaad Anoniem
Een signaal melden kan telefonisch bij de politie via 0900-8844, anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000, of per e-mail bij de gemeente Heemstede via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen