Typography

023 Heemstede Politiek & Maatschappij - Het kabinet heeft besloten dat het tijdens de jaarwisseling 2020-2021 verboden is om vuurwerk te vervoeren, te verkopen en af te steken.

Omdat carbidschieten niet onder dit tijdelijk vuurwerkverbod valt heeft de gemeenteraad van Heemstede op 16 december besloten bepalingen over carbidschieten in de Algemene plaatselijke verordening op te nemen. Ook het oplaten van wensballonnen is sinds enkele jaren verboden in Heemstede.

Met het tijdelijk vuurwerkverbod hoopt het kabinet extra druk op de zorg te voorkomen. Omdat carbidschieten nog wel was toegestaan, bestond de vrees dat meer mensen carbid zouden gaan schieten. Omdat daarbij jaarlijks ook slachtoffers vallen neemt de gemeenteraad van Heemstede een verbod op carbidschieten in de Algemene plaatselijke verordening op.

Verbod op carbidschieten, vervoeren en het bij zich dragen van carbid

Het is verboden om in de openlucht met gebruikmaking van carbidgas, een ander soort gas of (vloei)stof een busdeksel, blikdeksel of ander projectiel af te schieten. Niet alleen het carbidschieten zelf is verboden, ook is het verboden carbid of soortgelijke stoffen te vervoeren of bij zich te dragen. Dit verbod geldt voor openbare plaatsen, wanneer er een vermoeden is dat de stoffen worden gebruikt om carbid te schieten.

Verbod op het gebruik van wensballonnen

Het oplaten van wensballonnen geeft een groot risico op brand. Daarom is in de Algemene plaatselijke verordening bepaald dat het oplaten van wensballonnen verboden is, net als andere voorwerpen die door middel van open vuur opstijgen en zonder sturing wegdrijven.

De gewijzigde Algemene plaatselijke verordening, met daarin de bepalingen over carbidschieten, wordt zo snel mogelijk in het digitale gemeenteblad gepubliceerd (te raadplegen via www.overheid.nl).

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen