Typography

Voor ouders met een laag inkomen - 023 Heemstede Politiek & Maatschappij - Inwoners met een laag inkomen kunnen een vergoeding voor huiswerk-begeleiding, bijles of examentraining aanvragen bij de gemeente Bloemendaal of Heemstede. De vergoeding is voor kinderen op de middelbare school of in het middelbaar beroepsonderwijs.

Voor kinderen in de hoogste klas van de middelbare school breekt er binnen niet al te lange tijd een spannende periode aan: de examens komen eraan. Examentraining helpt bij de voorbereiding, maar is kostbaar. Daarom geeft de gemeente hier een vergoeding voor. Leerlingen die niet in het examenjaar zitten kunnen deze regeling gebruiken voor bijles of huiswerkbegeleiding. De maximale bijdrage is € 1.200,00.

Richtlijn laag inkomen
Er zijn richtlijnen voor een laag inkomen. Voor een alleenstaande ouder is dit ongeveer €1.308 netto per maand (zonder vakantiegeld). Voor gehuwden of samenwonenden is dit €1.868 netto per maand (zonder vakantiegeld).

Aanvragen vergoeding
Ouders die aan de criteria voldoen kunnen de vergoeding aanvragen via www.iasz.nl/bijles. Hier staan ook de voorwaarden.

Bereken uw recht
Er bestaan veel andere regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld voor een computer, fiets of sportkosten. Inwoners kunnen anoniem hun rechten berekenen op www.iasz.nl/berekenuwrecht.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice