Typography

023 Heemstede Politiek & Maatschappij, verkeer & vervoer - De provincie Noord-Holland test op de kruising van de N201 met de Cruquiusdijk in Haarlemmermeer verschillende technieken om fietsers en groepen fietsers meer groen te geven.

Daarvoor worden de resultaten van slimme camera’s, apps en een speciaal kastjes op de fiets vergeleken. Die meten de locatie, richting en snelheid van fietser(s).
Om de proef uit te kunnen voeren hangen er twee maanden lang camera’s op de kruising N201 (Kruisweg/Cruquiusweg) met de Cruquiusdijk.

Er is voor deze testlocatie gekozen omdat er slimme verkeerslichten (iVRI) staan én er veel groepen fietsers oversteken. Met dit onderzoek kijkt de provincie niet alleen naar de mogelijkheden en effecten voor fietsers, maar ook naar de kosten en het beheer ervan.

Tijdens de proef identificeren de camera’s de passerende fietsers anoniem. Deze gegevens worden tijdelijk opgeslagen in een database en na controle direct verwijderd. De proef wordt samen met (camera)leverancier ViNotion uitgevoerd. Die beschikt een camera-systeem om aan de hand van de beelden van naderende fietsers CAM-berichten te maken die via UDAP naar een iVRI worden gezonden.

Bron: Crow Fietsberaad

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice