Typography

023 Heemstede Politiek & Maatschappij - Deze week is het werk begonnen aan de haven in Heemstede (gelegen tussen Heemsteedse Dreef, Havenstraat/Havendreef, Industrieweg en Van den Eijndekade). Doel is om van de haven een goed toegankelijke plek te maken waar het goed toeven is. Daarmee wordt het plan uitgevoerd, dat eerder door het ‘Havenlab’ werd bedacht.

Bij het Havenlab was het niet de gemeente maar een groep bewoners, ondernemers en belangstellenden die het ontwerp voor de inrichting maakten. De werkzaamheden aan de haven zijn naar verwachting eind juni afgerond.

De haven wordt een plek waar niet alleen boten aanmeren maar waar het ook prettig is om te verblijven. Zo komen er bankjes en een ‘steigertrap’ waar bezoekers even kunnen zitten om van de haven te genieten of te praten. Dankzijmeerdere hellingbanen kunnen ook minder validen en mensen met kinderwagens een rondje langs de haven maken. Verderkomen er voor passanten ligplaatsen om een bezoek te brengen aan Heemstede en vaste ligplaatsen voor Heemsteedse booteigenaren. De aannemer is deze week begonnen met het heien van de palen voor de steigers.

Wethouder Nicole Mulder: “Het is al lang een wens van de gemeente om de haven anders te gebruiken en in te richten. Ik ben heel blij dat we nu het plan van het Havenlab kunnen waar maken. Een mooi voorbeeld van participatie! Deze groep burgers heeft zich indertijd actief ingezet voor een mooiere haven en straks kan iedereen hiervan genieten. Er is ook ruimte voor huurboten. Ik hoop dat er een ondernemer komt die boten gaat verhuren zodat nog meer mensen ook op het water kunnen genieten van deze plek.”

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice