Typography

23 Hoofddorp Politiek & Maatschappij - Gezien de vele aangemelde actualiteitsvragen van donderdag 4 maart j.l., heeft de fractie van HAP (Haarlemmermeerse Actieve Politiek) besloten om het College van Burgemeester en Wethouders schriftelijk aanvullende vragen in te dienen.

Veel ondernemers worden door de Corona maatregelen ongenadig hard getroffen. Om het hoofd boven water te houden bedenken zij iedere keer weer creatieve oplossingen om binnen de beperkende maatregelen omzet te genereren. Op zaterdag 27 februari jl. is er commotie ontstaan bij restaurant IJzerbar in verband met de aanwezigheid van muziek op eigen buitenterrein. In de media is het beeld ontstaan dat de aanwezigheid van muziek in de buitenlucht in combinatie met een groep personen aangemerkt wordt als evenement.

Evenementen zijn op dit moment verboden. Deze kwalificatie zorgt bij diverse ondernemers voor onduidelijkheid en daarmee ook zorgen voor een eventuele boete. Diverse ondernemers zoals sportschoolhouders, crossfit-trainers en dansscholen gebruiken muziek als onderdeel van hun bedrijfsvoering.

Na 11 weken gesloten te zijn mogen zij hun bedrijf weer openen echter wel, conform de maatregelen, in de buitenlucht. Om ook voor hen duidelijkheid te krijgen stelt HAP onderstaande aanvullende vragen:1

1 - Kan het college aangeven of het aan hebben staan van muziek in de buitenlucht in combinatie met de aanwezigheid van een groep personen, aangemerkt wordt als evenement?
Zo ja, kan het college ruimte geven en een helder protocol opstellen welke alternatieven en ruimte deze ondernemers dan wel hebben. Denk hierbij aan antwoord op de vraag: ‘Op welke manier mag/kan een sportschool/dansschool wel lesgeven c.q. de bedrijfsvoering uitvoeren?’

2 -Is het college bereid om voor dergelijke bedrijven, waarbij het aan hebben staan van muziek onderdeel is van de bedrijfsvoering gedurende de corona beperkende maatregelen, af te zien van de kwalificatie ‘evenement’ en maatwerk per bedrijf toe te passen?

Wij willen u via deze weg vriendelijke doch dringend verzoeken hierover breed te communiceren zodat we in deze hectische tijd zoveel mogelijk lokale ondernemers bereiken.
In afwachting van uw antwoord, groeten wij u vriendelijk.

Namens de fractie van HAP,
Nikkie Elfers

De redactie van 023magazine.nl(onderdeel van NLMagazines.com) is benieuwd naar de antwoorden van het Hoofddorpse College van Burgemeester en Wethouders en informeert u zodra het College beantwoording op de vragen van HAP heeft gegeven.  

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice