Typography

023 Heemstede Verkeer & Vervoer - Half maart is de gemeente begonnen aan de renovatie van het riool onder de Javalaan, Cruquiusweg en Heemsteedse Dreef. Dankzij de gebruikte techniek (relining) hoeft de weg niet te worden opengebroken, kan het onderhoud sneller verlopen en hoeven geen bomen te worden gekapt. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer. Hieronder staan de belangrijkste maatregelen (zie ook de bijgevoegde kaart).

Cruquiusweg
Op de Cruquiusweg (N201) in oostelijke richting (naar Hoofddorp) is één rijstrook gedeeltelijk afgesloten.
Planning: dit duurt vanaf half maart tot circa 4 mei.

Javalaan
Op de Javalaan geldt tijdelijk éénrichtingsverkeer.
Verkeer richting Cruquiusweg wordt omgeleid via Glipper Dreef en Wipperplein.
Verkeer komend vanaf de Cruquiusweg kan wel over de Javalaan.
Planning: dit duurt van 31 maart tot circa 20 april.

Cruquiusweg-Wipperplein en Heemsteedse Dreef tot Postlaan
In zuidelijke richting is één rijstrook afgesloten. Het verkeer van noord naar zuid kan alleen van de rechterrijstrook gebruik maken.
Planning: dit duurt van circa 6 april tot 4 mei.

Heemsteedse Dreef, tussen Postlaan en Bachlaan
In zuidelijke richting is één rijstrook afgesloten. Alleen de rechterrijstrook (op sommige delen is dit de busbaan) is beschikbaar.
Planning: dit duurt van circa 13 april tot 7 mei.

Heemsteedse Dreef, tussen Bachlaan en César Francklaan
In zuidelijke richting is één rijstrook afgesloten. Alleen de rechterrijstrook (op sommige delen is dit de busbaan) is beschikbaar.
Planning: dit duurt van circa 26 april tot 14 mei.

Heemsteedse Dreef in noordelijke richting: soms geen linksaf
In noordelijke richting zijn gedurende de werkzaamheden sommige linksaf-stroken afgesloten. Het verkeer richting centrum wordt dan omgeleid.
Planning: dit duurt van circa 19 april tot 14 mei.

De maatregelen zijn nodig om voldoende ruimte te hebben voor de werkzaamheden en de voorziening te maken voor het omleiden van het riool. Gedurende het werk wordt dit afvalwater door een pomp via twee grote leidingen om het werk heen gepompt.

Nachtwerk
Bij de gebruikte techniek wordt met kunsthars geïmpregneerd vezeldoek aangebracht aan de binnenkant van de rioolbuis. Het uitharden van deze ‘kousjes’ kan niet worden onderbroken en daarom gaat werk soms ’s nachts door. Dit kan geluidshinder geven. Het streven is om de meest luidruchtige werkzaamheden overdag plaats te laten vinden.

Na de zomer volgt verder onderhoudswerk. Een deel van de Heemsteedse Dreef krijgt dan nieuw asfalt en nieuwe verkeerslichten.

 

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice