Typography

023 Heemstede Maatschappij - NS Treinmodernisering in Haarlem heeft onder de naam Kabelstraat een nieuwe productieafdeling geopend. Op deze afdeling zijn vijftien nieuwe banen ontstaan. Deze zijn volledig via Pasmatch ingevuld met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit resultaat is bereikt na twee jaar voorbereidende gesprekken en trainingen.

Voorheen besteedden NS het assembleren van kabels uit, maar dit gaan NS nu zelf doen. Het doel van de samenwerking van NS en Pasmatch is de optimale bezetting uit onze doelgroepen. Enkele weken geleden is gestart met acht medewerkers. Dit zal op korte termijn doorgroeien naar vijftien medewerkers!

Er is een afgewogen traject voor elk van de nieuwe medewerkers vastgelegd. Pasmatch werft en selecteert medewerkers uit de verschillende doelgroepen. Bij een match volgt een gesprek bij NS. Bij een positief vervolg gaat hij of zij aan de slag. Medewerkers uit het Doelgroepenregister starten met twee weken werkstage. Daarin kunnen werkgever NS en de medewerker checken of de match goed is. Het aantal uren kan worden opgebouwd. De medewerker krijgt dan een arbeidscontract van een half jaar inclusief proeftijd conform Cao NS. Medewerkers uit de Wajong krijgen twee maanden proefplaatsing waarin de match wordt beoordeeld en de loonwaarde wordt vastgesteld. Deze medewerker krijgt een arbeidscontract van zes maanden conform Cao NS. De functie van de nieuwe medewerkers is monteur kabelconfectie.

Bij NS Haarlem zijn drie functionarissen bij het project betrokken. Zij hebben ter voorbereiding de zogeheten ‘Harrie helpt’ - cursus gevolgd. Bij Pasmatch zijn jobcoach Wendy Wijnberg en adviseur werkgeversdienstverlening Soraya Ikhlasse (onderling vervangbaar) verantwoordelijk voor het project. Zij zijn voor NS en voor de medewerkers aanspreekpunten. De groep heeft dus altijd vijf vaste aanspreekpunten, vanuit NS drie en vanuit Pasmatch twee. Jeroen Coops van Pasmatch: “Het project is een prachtig voorbeeld van regionale en lokale samenwerking met inclusief werkgeven. NS Treinmodernisering Haarlem is een van de oudste en grootste werkgevers in de regio Haarlem. Een nieuwe werkafdeling volledig bezetten met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt is uniek. Complimenten voor NS, een echte ambassadeur.”

Meer informatie
Paswerk en Werkpas Holding
Rob Wieleman
Communicatiemanager
www.paswerk.nl

 

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice