Typography

023 Heemstede Maatschappij en Politiek - Jongeren (tussen de 14 en 26 jaar) in Heemstede krijgen deze lente en zomer de kans om samen met andere jongeren een project te organiseren voor hun buurt, wijk of gemeente. In een paar weken krijgen ze talent-workshops, begeleiding én budget om hun eigen idee tot een schitterend resultaat te brengen.

In het Young Leaders Light programma zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander, juist ook in coronatijd. Want iets voor iemand betekenen kan prima op anderhalve meter afstand. Via het project Young Leaders Light komen de ideeën van jongeren tot bloei, ontdekken jongeren hun talenten, leren zij nieuwe mensen kennen en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Naast dat het een leuke en zinvolle tijdsbesteding is, staat het volgen van een MDT (maatschappelijke diensttijd) ook goed op hun CV.

Young Leaders Light
Het ‘Young Leaders’ programma is een programma dat jongeren kunnen volgen in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd. Dit is normaal gesproken een programma met een duur van een half jaar. Speciaal voor deze coronatijd is een verkorte versie ontwikkeld genaamd ‘Young Leaders Light’ waarin maximaal 100 jongeren gedurende 8 weken aan de slag gaan.

De deelnemende jongeren volgen een groepstraining van drie workshops waarin ze werken aan hun talenten en een gezamenlijk plan voor een maatschappelijke activiteit. Deze activiteit mogen zij zelf bedenken. In de daaropvolgende weken gaan ze verder aan de slag met de voorbereiding en uitvoering van hun plan. Het beschikbare startbudget per initiatief is € 250,-. Het traject wordt afgesloten met een feestelijke (digitale) eindpresentatie. Jongeren ontvangen na afloop een deelnemersbewijs.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelding kunnen jongeren een berichtje sturen naar Marieke Boor van gemeente Heemstede via WhatsApp 06 11356802 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 mei 2021.

Voor meer inspiratie kan men ook kijken op de website van Doe mee met MDT. Het project Young Leaders Light staat niet op deze site, omdat het een verkort MDT-programma is, maar het geeft wel een idee van de mogelijkheden.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice