Typography

Tuinders Stefan Fokkink en Yolande Koot - 023 Bloemendaal Maatschappij - Onderaan de Dennenweg in Bloemendaal vind je de Tuinderij van de Arkgemeenschap Haarlem: een heerlijke groene plek, tussen de huizen.

Elkaar ontmoeten, verbondenheid ervaren en zorg dragen voor elkaar en voor alles wat leeft staan hier centraal. Stefan is zorgtuinder en werkt hier vanaf het prille begin, ruim zes jaar alweer, met veel plezier en enthousiasme.

Stefan: “Met de Tuinderij openen we de ogen van de mensen in de wijde omgeving. Ze zien wat er allemaal groeit, hoe het bloeit, hoe het geoogst wordt en wat voor lekkers je er mee kunt maken. Groente oogsten en bloemen en kruiden plukken kan heel gemakkelijk en dichtbij huis.

Wat ik bijzonder vind aan de Tuinderij is dat het zo’n mooie open plek is. Hier ontmoeten vrijwilligers en oogstdeelnemers elkaar. Mensen van de Arkgemeenschap en andere mensen met afstand tot een reguliere baan werken samen en kinderen van de buurtschool oogsten vol trots uit hun schooltuintjes. Onze tuin is een helende en inspirerende plek voor de hele buurt.

De oogstaandelen voor 2021 zijn inmiddels allemaal verkocht, maar hulp van vrijwilligers kunnen we zeker nog gebruiken en daar staat natuurlijk wel wat tegenover! Bij ons is het samen werken, samen leven en samen vieren. Dat maakt ons met recht een zorgtuin.”
Wil je meer weten? Check het filmpje met Stefan en Yolande of de site van De Ark Haarlem.

Tekst en beeld social media
Wat zijn er toch prachtige initiatieven in Haarlem en omgeving als het gaat om stadslandbouw en tuinderijen. Er groeit en bloeit zoveel moois zo dichtbij. Toch weten veel mensen niet waar ze die verse biologische groente en kruiden oogsten en kopen, waar je dat fleurige veldboeket plukt of dat je oesterzwammen kunt kopen die zijn gekweekt op koffieprut. Circulariteit ten top! Vijftien van die bijzondere stadspareltjes in Haarlem e.o. willen we graag aan je voorstellen. We trappen af met Zorgtuinderij De Ark.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice