Typography

023 Heemstede Maatschappij - Op woensdag 23 maart van 10.00-12.00 uur trapt wethouder Annelies van der Have de route van de GFT bakfiets af met een rondje Binnenweg. De gft bakfiets trekt de komende maanden de wijken in om het scheiden van groente, fruit, tuinafval én etensresten nog makkelijker te maken voor inwoners. Zo kunnen inwoners een gratis gft keukenbakje halen en allerlei tips en tricks krijgen.

Wethouder Annelies van der Have: de slogan van deze campagne ‘maak van afval scheiden je twee natuur’ slaat de spijker op z’n kop. Het gaat om gedrag veranderen en dat is niet altijd makkelijk. Door actief de wijken in te gaan met deze opvallende bakfiets, met elkaar in gesprek te gaan en het makkelijker en leuker te maken door o.a. gft keukenbakjes uit te delen hoop ik dat we elkaar ‘aansteken’ om nog beter gft te scheiden. Mijn ambitie is om in 2023 het percentage gft in het restafval van 39% in 2021 naar 29% terug te brengen.

Van 12.00-14.00 uur op dezelfde woensdag staat de fiets voor de pop-up store op Binnenweg 92. Inwoners zijn van harte welkom.

Op 25 maart van 13.00-17.00 uur staat de GFT- bakfiets bij het station van Heemstede en op 20 april van 09.00-17.00 op de markt. De overige data zijn te vinden op heemstede.nl/afval.

In Heemstede bestaat nog steeds meer dan 39% van het restafval uit groente, fruit , tuinafval (GFT) én etensresten. Dat is zonde want het is 100% recyclebaar, de afvalverwerker Meerlanden maakt er o.a. compost en biogas van. Dat scheelt Co2 uitstoot en geld. Inwoners betalen immers mee aan het verbranden van restafval door de afvalstoffenheffing. Dus hoe minder restafval, hoe beter.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice