Typography

023 Haarlem Uitgaan - Voor veel Haarlemmers het eerste festival waar je naar toe ging. Lekker op de fiets naar Spaarnwoude, geen gedoe met parkeren en de hoognodige vraag 'wie is de Bob?'

023 Haarlem Uitgaan - Voor veel Haarlemmers het eerste festival waar je naar toe ging. Lekker op de fiets naar Spaarnwoude, geen gedoe met parkeren en de hoognodige vraag 'wie is de Bob?'

Nu op de 22e editie zie je op het festival nog steeds veel mensen die bij de eerste editie aanwezig waren, maar ook de 'guppies' die voor het eerst komen en ontgroend worden. Dat is echt typerend voor Dance Valley, die zijn naam dankt aan het hoofdpodium. De verschillende generaties samen dansend op hun favoriete muziek. Door de vele stages met verschillende muziekstijlen is er echt voor ieder wat wils. Daarmee is Dance Valley 'by far' het meest uiteenlopende festival wat we dit jaar bezocht hebben. Na een rondje over het terrein te hebben gelopen zijn wij naar ons favoriete duo Sunnery James en Ryan Marchiano (SJRM) gegaan. Die mannen zijn we op veel verschillende plekken tegen gekomen in binnen- en buitenland. Iedere keer draaien ze weer iets anders, precies wat het publiek wil en maken ze er een buitengewoon feestje van.

Na SJRM draaide W&W en Yellow Claw en ook daar ging het dak er af, omdat het dak er af was zorgde de regen wel voor wat natte haren. Door de regen leer je weer veel nieuwe mensen kennen al schuilend met 10 man onder 1 poncho.

Naast de stages was ook het KWF aanwezig met de 'insmeerbar', helaas was de zon grotendeels afwezig waardoor topdrukte bij die kar ontbrak. Ware kunstenaars waren er ook, zij beschilderde de lichaamsdelen van de gasten met glitters en mooie kleuren.

Ontblote lichaamsdelen, leren broeken, naaldhakjes, sneakers,, konijnendansjes, hakkende gabbers alles kan en de sfeer was ontspannen, gezellig, intiem #alleenmaarliefde.

Misschien komt het door de huidige overvloed aan aanbod ofwel het wisselvallige weer, maar zo her en der waren er best wat lege gaten tussen dansende groepjes. Dat is jammer, want de locatie leent zich juist zo goed voor een kolkende massa.

Een spetterend vuurwerk was een knallend einde, een einde wat altijd te vroeg komt. Al had een andere DJ onze voorkeur voor de afsluitact. 5 min voor het einde stoppen, met wachtend publiek op een laatste knaller die uitbleef. Een kleine teleurstelling, ook omdat de line-up voor Carnage hem al had overtroffen. Daar gaat het natuurlijk wel over persoonlijke voorkeur.

Minpunten: slechte bewegwijzering voor fietsers. We konden het toch niet blind vinden, maar geen bordje heeft ons de goede weg op kunnen helpen. Aankleding had meer aandacht mogen krijgen. Het bleek lang te hebben geduurd voordat de parkeerplaats verlaten kon worden.

Pluspunten: een ouderwetse vuurwerkshow zoals hij bij de grote festivals hoort te zijn. Geen rijen bij de bar of bij de toiletten, voldoende toiletten, veel verschillende podia en muziekstijlen.

Sabine Kok, Dieuwke Pennarts en Sabine van Kampen