Typography

Inspiratie en ontspanning voor iedereen

023 Heemstede Duurzaamheid - Op zondagmiddag 24 september beleeft Heemstede een primeur. Dan vindt tussen 12.00 en 17.00 uur het festival SuperSchoon plaats voor het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Inspiratie en ontspanning voor iedereen

023 Heemstede Duurzaamheid - Op zondagmiddag 24 september beleeft Heemstede een primeur. Dan vindt tussen 12.00 en 17.00 uur het festival SuperSchoon plaats voor het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Het festival wordt samen met de gemeente georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid. Met diverse vormen van zang, theater en muziek krijgen de thema’s (zwerf)afval als grondstof en duurzaamheid een podium. Wethouder Sebastiaan Nieuwland zal het festival openen.

Uitzending Telekids Hou ‘t Schoon

Om 13.30 uur wordt in de Burgerzaal de première van de Telekids uitzending ‘Hou ’t Schoon’ vertoond. Deze uitzending is later op de middag, om 15.30 uur, op RTL te zien. Twee teams uit Heemstede hebben afgelopen zomer gestreden om het (zwerf)afval te verminderen. Na afloop van de uitzending (omstreeks 14.00 uur) gaat wethouder Nieuwland met beide teams op de foto.

Naast de vertoning van de Telekids-uitzending geeft de gemeente de bezoekers een klein duwtje in de rug en biedt gratis GFT-bakjes aan voor op het aanrecht. Daarnaast wordt de nieuwe app ‘Afvalzoeker’ van Meerlanden gepresenteerd. 

 

 

Activiteiten SuperSchoon Heemstede

Heb je zin in en dag met leuke mensen, gezellige kraampjes, heerlijke foodtrucks en een geweldige sfeer? Dan zit je op 24 september goed in Heemstede. Zo treedt op het festival een aantal Haarlemse bands op waaronder ‘Jack and the Weatherman’ en ‘All the Kings Daughters’. Verder is er een doorlopend optreden van de  internationale act ‘The Re-Cyclists’.
Voor de jongste bezoekers is er de poppenkastact Zibbedeus waarbij op lucratieve wijze aandacht wordt besteed aan afval en afval als grondstof en kunnen de kinderen zich laten vegaschminken. Verder legt vlogger Valentijn de bezoekers uit hoe je zelf een vlog kunt maken. Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht waarbij biologisch en lokaal geproduceerd eten en drinken de boventoon voeren. Als laatste zijn er diverse lokale duurzame ondernemers met hun eigen producten en diensten.

(Zwerf)Afval is grondstof

De belangrijkste thema’s voor het festival zijn: '(zwerf)afval is grondstof' , 'schoon is de norm’ en ‘samen maken we het verschil van een schoon, duurzaam Heemstede’.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/superschoonheemstede of www.facebook.com/duurzaamheemstede.

Jos de Jong