Typography

023 Zandvoort Sport - Bernhard ten Brinke en Jelle Beelen hebben met de Renault RS01 de Zandvoort 500 op Circuit Park Zandvoort op hub naam geschreven. Na vier uur racen wisten zij een voorsprong van 4 ronden op te bouwen op de als tweede geklasseerde Porsche 991 van Vadim Gitlin en Jeroen Bleekemolen. Bernard ten Brinke was in de openingsfase de snelste met de Renaullt gestart vanaf pole.

 

In de door regen en wind geteisterde race wist de Seat van Dennis de Borst en Melvin de Groot op te klimmen naar de eerste positie in de divisie II, maar moest bij een van hun pitstops toezien hoe equipe Steenmetz / Bleekemolen de leiding overnam. Bleekemolen en Steenmetz reden strakke rondetijden, maar konden niet voorkomen dat ze terug werden verwezen naar de tweede plek bij de volgende rijderswissel.. In het algemene klassement zaten Steenmetz en Bleekemolen er op dat moment uitstekend bij met een vijfde positie. Halverwege de race wisselde de equipe die positie in voor de vierde plek en nam de leiding in de tweede divisie.

In de tweede helft van de race bleef was de meeste regen gevallen en werd het droger, waardoor de rondetijden ook behoorlijk omlaag gingen. De snelle bolide van Ten Brinke en Beelen noteerde een snelste rondetijd die minder dan een seconde verwijderd was van de poleposition van de ochtenduren.

Divisie twee werd aangevoerd door Rene Steenmetz en Sebastiaan en Michael Bleekemolen. Divisie drie had met nog iets meer dan een uur te gaan als leiders de driekoppige equipe van Ronald en de jomgste rijder van het veld Mika Morien met Niels Langeveld. Henk Maasen en Robin Vogel waren de snelsten in de divisie IV. De laatstgenoemden reden prima tijden en wisten zelfs enkele potentieel snellere rijders uit de derde divisie achter zich te houden.

Na vier uur racen en net geen 500 kilometer kon de balans worden opgemaakt. Ten Brinke en Beelen pakten de zege in het algemeen klassement en waren de besten van divisie I. In divisie II viel de zege te beurt aan Van den Munckhof en Zumbrink. Divisie III werd gewonnen door Mika en Ronald Morien en Niels Langeveld. De strijd om de zege in de vierde divisie werd door Maasen en Vogel winnend afgesloten.

Uitslag, top acht algemeen klassement

1. Ten Brinke / Beelen (divisie I)
2. Gitlin / Bleekemolen (divisie I)
3. Rijnbeek / Taheri (divisie I)
4. Van den Munckhof / Zumbrink (divisie II)
5. De Borst / De Groot (divisie II)
6. Steenmetz / Bleekemolen (divisie II)
7. Wijnschenk / Van Es (divisie I)
8. Sculz / Schulz (divisie I)

 

Foto en tekst: Jeroen van der Mije

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij