Typography

Column Henny Rückert  - Het zal je maar gebeuren. Je jarige zoon is in Turkije en je”schoon” vader wordt 91. Maar je kiest  natuurlijk voor de wedstrijd, toch?????

Je favoriete team, de Koninklijke HFC  2 speelt de finale van het Nederlands Kampioenschap van de reserve hoofdklasse teams.

Er is niets te verdienen, want hoger kunnen ze niet spelen. Reserve hoofdklasse is het hoogste dat een tweede team kan spelen. Meer is er niet te vergaren. Vergelijk deze teams met de eerste klasse amateurs, zo goed zijn ze! Echt goed dus.

De KNVB heeft aan het begin vastgesteld dat de finale op de Toekomst, het Wereld complex van Ajax is. De tegenstander, ja echt, Ajax 2 dus. Met Seedorf, Silooy, Schoenaker en Contrucci is het echt een gevaarlijke tegenstander. Duisterhof, Duijtshoff, Eindoven en Verhagen mogen er ook zijn. Namen  van HFC-ers die niet zo bekend zijn, maar dat wel zullen worden!

Met de bus naar Amsterdam, clubgevoel heet dat. We zijn de eersten. Alleen coryfee Sjaak Swart verschijnt maar blijft met zijn maatjes bij de auto kletsen. Verder zijn er aardige barmeisjes. De Toekomst, een paradijs, de mooiste accommodatie, veel velden, een school, looptrainingsbanen en veel velden. Prachtig!
De koffie smaakt als overal (behalve bij HFC), niet te drinken, de service  is groots. Dan is et eindelijk 2 uur. Aftrap. Eindhoven, 17 jaar pas en een werkelijk talent gaat goed door en verschalkt de Griekse verdediging. Na 1 minuut 0-1 door Vince Kwant. Het wordt 1-1 en 1-2. Weer een goal van de Kwant. Rust.

De scheids is slecht, op de hand van Ajax, in een 1-2 met de KNVB geeft hij een strafschop bij 2-2. Niemand weet waarom, maar keeper Verhaage, broer van, keert, en drie verdedigers werken de bal weg. De scheids wordt nu eerlijk, gaf niet rood aan Ajax, zag buitenspel dat niemand zag en floot een thuiswedstrijd maar Vince de Kwant scoort zijn derde. Een publiek HFC-er biedt zijn horloge aan aan de scheids, hij fluit eindelijk af en HFC is landskampioen. Op de Toekomst in een wedstrijd die beter, spannender en mooier was dan alle duels die op het EK worden gespeeld. HFC werd de terechte en verdiende winnaar. Een onvergetelijke mooie, spannende en hoogstaande wedstrijd kwam tot een eind. HFC. Bijna 137 jaar oud werd Nederlands Kampioen. De Ajax spelers, wederom met lege handen, klapten sportief hun handen stuk en het was nog lang onrustig aan de Spanjaardslaan in Haarlem, voorheen Heemstede. Uw scribent kon zich niet herinneren waar hij zijn auto had geparkeerd , maar kwam toch heelhuids thuis.

Wat kan voetbal mooi zijn. Dank je wel Ajax en KonHfc, zo hoort voetbal te zijn!!!!!!!    Enorm mooi, wanneer houdt die adrenaline nou op…..

 

Er is maar ene club……………………………………………….

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij