Typography

Column Henny Rückert - Even leek het erop dat ik als KPN aangeslotene genaaid zou worden en geen bal zou zien rollen.

De pagina grote advertenties (kost wat!) met informatie over de doorgifte van Fox Sports bij KPN deden het ergste vrezen, maar gelukkig.

Op het laatste moment zagen we de bal toch rollen. En zagen we gelijk PSV weer mazzel hebben, nu tegen een zeer sterk FC Utrecht. Utrecht trouwens dat de trend zette met het binnenhalen van Duitse voetballers. Ludwig en Strieder doen het best goed in de Domstad. Maar er lopen nu al zeventien Oosterburen achter onze bal aan te rennen. En iedereen zeurt over Heiko Westermann bij Ajax tegen PAOK. Maar let op zo slecht was hij niet en Ajax gaat plezier aan hem beleven. Zeker tegen de volgende tegenstander FK Rostov, 16 augustus thuis en 24 augustus in Rusland. AZ is dicht bij de groepsfase van de Europa League na de winst in de hitte van Athene, maar Heracles ligt eruit. Wat een slechte beurt tegen FC Arouca in Portugal. Zelfs de Koninklijke HFC had van deze Portugezen gewonnen.

In ieder geval zullen scheidsrechters Manschot en Janssen de eredivisieclubs niet fluiten. Ze zakten voor de fitheids test en mogen niet in het eredivisie programma meedoen. Trouwens ook Pieter Vink is nog niet geslaagd. Nadat hij er een jaar uit was wegens een hamstringblessure speelt die kwaal nu weer op. De scheidsrechters moeten op die test 40 sprintjes  van 75 meter binnen een bepaalde tijd afleggen. In totaal haalden maar liefst 15 man de test niet. Geeft te denken……

Oh ja, de Olympische Spelen zijn begonnen. Heel gek maar het is moeilijk er warm voor te lopen. Daar waar de wereldpolitiek heeft bepaald dat toch weer gedrogeerde atleten meedoen is de aandacht er een beetje af. Wat een soap met Thomas Bach, de President van het Internationaal Olympisch Comite.” Zij die bedriegen horen niet op de Spelen thuis”, zei hij en “doping gebruikers moeten zich nooit meer veilig voelen”.

Een farce is het want hoewel het IOC nu zelf de dopingtests doet, waar de politiek heerst zullen zondaars worden beschermd. En wat te denken over de benoeming van Juan Antonio Samaranch junior in het Uitvoerend Comite van het IOC. Als dat geen politiek is……

Dan het trieste nieuws dat het Eerste Europees Kampioenschap Wielrennen met start in Monaco en finish in Nice door de Europese Wielerunie is teruggetrokken. Het zou volgende maand zijn in Zuid Frankrijk, maar het is geschrapt vanwege terreurdreiging. IS heeft gewonnen hoorde je en…de sport heeft verloren.

Het zal toch niet gebeuren dat een wedstrijd als Kozakken Boys tegen de Koninklijke HFC wegens terreur dreiging van het programma gaat. Hoe triest is deze ontwikkeling?

Mijn idee ga door met het normale leven, laat je niet kisten door via religie tot verwording veranderde idioten die ons leven proberen te vergallen. Trouwens er vallen nog steeds meer doden in het verkeer dan bij aanslagen.

Overigens wielrennen kenners zouden niets liever zien dat Zandvoort dit Europees Kampioenschap Wielrennen overneemt. Het zou zo maar kunnen.

Dan maar weer terug naar het voetbal. Kampioenskandidaten PSV, Feijenooord, Ajax, Vitesse en FC Utrecht.  Verrassingen  ADO, Heerenveen, FC Groningen en in aanmerking voor degradatie FC Twente, NEC,  Willem II, Roda JC en Go Ahead Eagles.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

20 januari 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen