Typography

023 Sport Column Henny Rückert -  Me t 11 gescoorde doelpunten in vier dagen lijkt de  periode van tegenslag voor het elitecorps van de Koninklijke HFC achter de rug.

Na de zes goals op woensdagavond voor de beker tegen Rosmalen werd op de eerste zaterdag  kompetitie wedstrijd voor de Koninklijken het hooggeplaatste  Spakenburg met 5-1 weggevaagd.  Een uitslag die zelfs veel hoger had kunnen uitvallen. Elf goals in vier dagen, de beloning voor attractief aanvallend voetbal.

Wellicht dat de spelers van HFC op deze aantrekkelijke sportieve manier wraak namen voor de op  DDR Stasieachtige praktijken lijkende pesterijen richting de oudste club van Nederland door de bijna dagelijks blunderende voetbalbond in Zeist.

Het voetbal aan de Spanjaardslaan in Haarlem was Koninklijk. Frivool met schitterende aanvallende combinaties in een team dat in Gert-Jan Tamerus net achter spits Tim van Soest de grote uitblinker had. Vreemd genoeg voor velen werd niet Tamerus, maar Kevin Sterling de man van de wedstrijd. Drie keer raakte HFC paal en lat waarbij de vrije trap op de lat van Tamerus zeker een beter lot had verdiend. De ene goal was nog mooier dan de andere. Aanvoerder Carlos Opoku scoorde voor de veertiende keer op rij uit een penalty de openingstreffer, nadat de keeper van Spakenburg van geluk mocht spreken niet met rood te zijn weggestuurd. De manier waarop Opoku scoorde was markant als je er als team zo slecht voorstaat. Net als Panenka scoorde hij. Het tweede doelunt van Timesela was ook al wonderschoon en de derde van Visser deed er niet voor onder. Noordmans mocht scoren na een sublieme actie van Tim van Soest en Sterling friemelde Prinselijk de vijfde in de goal.

Wat een weelde en hoewel Ismo Vorstenaar uit een scrimmage de eer redde aan de Spanjaardslaan overheersten de lachende gezichten en het was er nog lang onrustig. Het lek lijkt boven voor de blauw witten, die binnen twee weken echt wel een nieuw shirt met reclame hebben en dus niet uit competitie genomen zullen worden door de zwalkende KNVB.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij