Typography

023 Haarlem Sport - Verstopt in Haarlem-Noord zit de enige handbalvereniging die Haarlem rijk is. Wie het niet kent moet even zoeken, want door de eerste aanblik (lees: tennisbanen) word je op het verkeerde been gezet. Maar feit is, dat SV de Blinkert (handbal) en TV Contact (tennis) het prachtige Ruud van der Geest sportcomplex samen delen en beheren; een complex voorzien van alle faciliteiten, inclusief een speeltuintje voor de allerkleinsten. Tel daar de betrokken leden bij op en een horeca waar mening vereniging jaloers op is, en je snapt waarom handballend Haarlem zo trots is. Tijd voor een gesprek met Andre Floris, voorzitter, en Linda Breed, bestuurs- en spelend lid.

Afgelopen seizoen is er veel succes geweest voor de Blinkert, vertel!

Linda: “Ons ‘dames 1 team’ is kampioen geworden en heeft het perfect gedaan. Het leuke van dit team is dat het een mix is van ervaren en jongere spelers. Je ziet dat de jeugd wordt meegetrokken in het niveau, en dat ervaren spelers ook een stukje begeleiding doen. Zij worden op hun beurt weer scherp gehouden door de jeugd! Het mengt heel goed, wat mooi is om te zien.” Andre: “Je ziet dat het team gewoon bloedfanatiek is. En ondanks de gezonde onderlinge concurrentie, staat het teambelang op de eerste plek. Ook het ‘heren 1 team’ heeft lekker gedraaid in de hoofdklasse, en dat is knap als je je bedenkt dat ze het oudste team van de competitie zijn. In dit team zit een aantal heel creatieve en snelle spelers die vaak verrassend uit de hoek komen.”

Het nieuwe seizoen is net twee maanden van start. Wat mogen we verwachten?

Linda: “Het damesteam doet absoluut weer mee voor de bovenste plek. Absoluut een haalbare kaart, zeker met de nieuwe aanwas en jongere meiden erbij. Door een herindeling van poules is het team in dezelfde klasse gebleven, maar dit zal de competitie niet minder spannend maken.”
Andre vult aan: “Bij de heren zien we dit jaar dat er een aantal jeugdspelers goed meedoet. Ze worden positief opgenomen in het team en worden ook klaargestoomd. Als club vinden we het belangrijk dat we onze eigen jeugd stapsgewijs laten doorstromen, zodat we op de langere termijn wellicht stappen omhoog kunnen doen. Voor dit seizoen echter is handhaving het doel.”

 
Er klinkt een hoop enthousiasme en clubliefde bij jullie beiden. Is die liefde voor handbal er altijd al geweest?

“Toen mijn dochter zes was, kwam ze heel toevallig in aanraking met handbal. Als echte trotse vader volgde ik haar natuurlijk en kwam dan ook elke zondag hier om naar haar wedstrijden te kijken”, aldus André. “Van het een kwam het ander en, omdat ik me van huis uit met financiën bezighoud, werd ik op een gegeven moment penningmeester. Ik dacht dit er gewoon eventjes bij te doen, maar dat liep behoorlijk uit de hand”, vervolgt hij lachend. “Inmiddels ben ik voorzitter geworden en vind het hartstikke leuk om op deze manier betrokken te zijn.”
Linda: “Op mijn zesde begon ik met handbal en speel het spel nog steeds met veel plezier. Ik heb er zelfs mijn liefde mee ontmoet en dus is handbal een spil in mijn leven! Ik merk dat niet alleen ik, maar ook heel veel leden hier altijd graag komen.”

 
Leg eens uit?

Linda: “Iedereen is hier welkom, jong of oud, jongen of meisje. Je kunt hier gewoon jezelf zijn. Nieuwe spelers worden snel opgenomen en voelen zich hier ook snel thuis. Iedereen is onderdeel, dat is ook vaak het mooie van teamsport. Teams moedigen elkaar immers aan. Wat ook meehelpt is, dat we een prachtige kantine hebben. Hans de Bruin  pacht deze uitspanning en hij weet overal wel weer een feestje van te maken. Na het trainen blijft iedereen napraten, waardoor het clubgevoel en saamhorigheid ontstaat.” “Het sociale gedeelte is ontzettend belangrijk”, vult Andre aan. “We hebben een keer per jaar een jeugdkamp. Dat is echt geweldig en het heeft ook zo’n positieve impact op zoveel jeugdigen. Elk seizoen eindigt met een bbq, soms hebben we een ouder-kind toernooi; er gebeurt hier van alles, allemaal mooie dingen.”

Veel om als voorzitter trots op te zijn

“Absoluut. En wat ik niet ongenoemd wil laten is, dat we ook een G-team hebben, dat bestaat uit spelers met een verstandelijke beperking. Een keer in de maand spelen zij een toernooi. Zij hebben zoveel plezier in het spelletje, in het samen zijn, je ziét ze groeien. Hans zorgt voor bitterballen en dan is de dag weer compleet. Kortom, het is hier zeer goed toeven”, aldus Andre.  

Wil je een aantal keer vrijblijvend meetrainen om te zien of handbal bij jou past, dan mag en kan dat altijd. Meer weten? Ga dan naar www.svdeblinkert.nl.

Wendy Cremer

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

13 december 2018

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen