Typography

023 Bloemendaal Sport - In de voorbereiding op de tweede editie van Swim to Fight Cancer in Haarlem, werd gisteren avond in ’t Wed –een recreatieplas middenin de Kennemerduinen- een zwemclinic gegeven door sportschool Kras Sport om alvast te wennen aan de zwemomstandigheden in openwater. In ’t Wed werd door een kleine 60 deelnemers geoefend voor de zwemtocht op 16 september door het Spaarne en de grachten van de Haarlemse binnenstad.

Medewerkers van Kras Sport hebben de deelnemers gisteren zoveel mogelijk techniek bijgebracht om de tocht tot een goed einde te brengen. Ook Dennis Warmerdam die dit jaar noodgedwongen moest stoppen met top-hockey door een zeer zeldzame vorm van kanker in zijn rechteronderarm, was aanwezig. Zijn gevecht tegen kanker is nog in volle gang. ”Zwem mee en help letterlijk mee in mijn gevecht tegen kanker!”

Gratis wekelijkse trainingen in de Houtvaart

Naast een aantal openwaterclinic’s die door de organisatie wordt georganiseerd wordt zwembad de Houtvaart elke dinsdagavond exclusief geopend voor deelnemers die zich hebben ingeschreven voor Swim to Fight Cancer Haarlem. Op deze avonden is er professionele begeleiding aanwezig die deelnemers voorziet van tips en tricks. Ook is de Houtvaart gratis toegankelijk tijdens de banenzwemuren op vertoon van een Swim-inschrijving. 

Deelnemen kan nog steeds

Nieuwe deelnemers kunnen zich nog steeds inschrijven voor de 2 kilometer individueel of in een estafette- of businessteam. Voor triatleten en openwaterzwemmers is er bovendien een 4 kilometer individueel. Voor kinderen tot en met 14 jaar is er een speciale kidsswim. Geïnteresseerden die niet actief aan de swim deelnemen maar wel een bijdrage willen leveren zijn welkom als vrijwilliger, sponsor of donateur. Naar verwachting zullen komende editie ruim 2000 bezoekers en toeschouwers zich langs het parcours verzamelen.

Drogisterij.net De Online van Nederland en België 

Steun Haarlemse ondernemers

Diverse Haarlemse ondernemers zetten zich belangeloos in om deze editie van Swim to Fight Cancer Haarlem tot een succes te maken. Onder hen ook Floris Jan Bovelander, voormalig Nederlands top-hockeyer. “De Swim is een combinatie van een prachtig evenement door de grachten van mijn stad en het ophalen van geld voor kankeronderzoek. Goed onderzoek is essentieel en daar draag ik graag mijn steentje aan bij!”. Swim to Fight Cancer is een recreatief openwater zwemevent door hartje Haarlem waarbij deelnemers, alleen of in een team zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Meer informatie over de Swim en voor inschrijving bezoek je de website: https://Haarlem.SwimtoFightcancer.nl.  

Over Fight cancer

Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen. Fight cancer wil mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie!

De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Fight selecteert hiervoor onderzoeken van jonge, talentvolle onderzoekers met baanbrekende ideeën. Ook de opbrengsten van Swim to Fight Cancer gaan hierheen. Door het financieren van hun onderzoek hopen wij steeds dichterbij de dag te komen dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

25 mei 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen