Typography

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Het hele project dat klaar moest zijn voor de Formule 1 happening is op tijd klaargekomen.

Een bereklus, maar gelukt binnen de termijn die men hiervoor had ingepland. Heel jammer natuurlijk dat de race waar de halve wereld zich zo op verheugt, geen doorgang vindt vanwege alle corona-ellende. Overigens, knap van ProRail dat die, op het moment dat bekend werd dat de formule 1 niet door zou gaan in mei, tóch is doorgegaan met de werkzaamheden en alles binnen de gestelde tijdslimiet ‘voor elkaar heeft gekregen’.

 

Ik geef het je te doen, verbouw en behoorlijke aanpassing van het station, de enorme extra elektriciteitsvoorziening om de  opgeschroefde dienstregeling tijdens het raceweekend goed te laten verlopen met de aankomst en vertrek van maar liefst 12 treinen per uur. Helemaal prachtig natuurlijk, zeker omdat er al zo lang sprake is van uitbreiding van de dienstregeling naar Zandvoort waar tot op heden geen mogelijkheden voor bestonden.

Station Zandvoort is een metamorfose ondergaan met twee extra perrons die de grote bezoekersaantallen in het raceweekend, maar natuurlijk tijdens heerlijke warme zomerse stranddagen en zomerse evenementen, in goede banen moeten leiden. Ook is de trap naast de lift aanzienlijk verbreed. De oude trap met een breedte van 2 meter is vervangen door twee trappen van elk 4 meter breed. Ook het talud ziet er weer vlekkeloos uit.  
Al met al, Zandvoort is klaar voor de Formule 1. Nu alleen de race nog….

Jos de Jong

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

19 september 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen