Typography

Door Dirk Jan Rutgers, Voorzitter Koninklijke HFC

023 Haarlem Sport - Afgelopen zaterdag speelde ons Eerste elftal de laatste wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie thuis tegen onze vrienden van AFC. De al vroeg in het seizoen geplande barbecue na afloop van de wedstrijd – die wij overigens met speels gemak wonnen – was voor spelers en de vele supporters van beide verenigingen een waar voetbalfeest.

Was het maar zo…
Dit hadden zomaar de eerste regels van deze column kunnen zijn als er geen virus onder ons was dat de samenleving sinds maart in zijn greep heeft. Aanvankelijk hielden we rekening met een gemankeerd seizoen 2019-2020 voor HFC 1. Inmiddels weten we dat ook het komend seizoen uitdagingen kent voor de Tweede Divisie. Voetballen in de hoogste amateurdivisie van het land mag en kan wel vanaf 1 september, maar de aanwezigheid van toeschouwers daarbij is nog onderwerp van gesprek tussen de clubs en de KNVB. We zijn er geweldig trots op dat supporters en sponsoren ons in deze tijd blijven steunen. Als er nieuws van dit front is laten wij u dat snel weten.

Jeugd weer op het veld
Lichtpunt in de afgelopen maand was zonder meer de terugkeer van de jeugd op de velden. Een groot compliment voor de jeugdcommissie, ons hoofd jeugdopleiding Caspar Dekker en vele anderen voor de enthousiaste en strak georganiseerde wijze – hoe noodzakelijk onder deze omstandigheden! – waarop de trainingen zijn hervat.

Ook de senioren weer ‘aan de bal’
Ook de senioren mochten op veilige afstand de bal weer laten rollen. Wat was dat leuk. Voordeel hierbij is, als ik voor de veteranen mag spreken, dat je voetballen op dit niveau niet snel verleert en dat dekken op 1 ½ meter bij ons al regel was.

Algemene ledenvergadering
De Accommodatie Commissie is mbt de nieuwbouw hard bezig is om meters te maken. Dat gaat goed en biedt daarbij een inspirerend perspectief voor de komende jaren. Er staat van alles te gebeuren en daarover wil het bestuur de leden graag bijpraten en meningen horen. Dat doen we aan het eind seizoen altijd in een algemene ledenvergadering, dit keer digitaal en wel op 26 juni om 20.00 uur. 
Ik kijk er naar uit om u dan te treffen, al was het alleen maar om te ervaren hoe het is als wij met elkaar verbonden zijn vanuit vele huiskamers in Haarlem en omstreken.

Mag ik vragen om als u inbelt alvast het raam open te zetten? Aan het eind van de ledenvergadering staat immers het oudste erelid op om het lied in te zetten dat ons allen verbindt. Dat zal dit keer niet anders zijn. Ik zie een buik in beeld. Maar wat zal het mooi klinken. Tot hoog boven de Haarlemmerhout.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

15 januari 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen