Typography

(door Coen van den Heuvel - Voorzitter Jeugdcommissie)

023 Haarlem Sport - Officieel zou de laatste competitieronde in het weekend van 23 en 24 mei zijn geweest. Maar helaas is door alle corona-ellende de voetbalwereld al eerder gestopt met het spelen van wedstrijden. Ook bij de Koninklijke HFC is dat natuurlijk het geval geweest. Vele voetballers, trainers, begeleiders, ouders en publiek doet het nu al maanden zonder hun favoriete sport. Gelukkig heeft de jeugd sinds kort weer toegang tot hun favoriete trainingen.

Succesvolle ‘HFC-EK’ en ‘HFC Champions Leaque’
De afgelopen 4 weken is er ondanks alle beperkende maatregelen bij de jeugd leuk getraind en gevoetbald. Zo bleek onze eigen ‘HFC EK voetbal 2020 ‘en de ‘HFC Champions Leaque’ voor de onderbouw jeugd in mei een doorslaand succes mede door alle vrijwilligers en trainers die dit voor onze kids mogelijk hebben gemaakt. En een enorme pluim voor Caspar Dekker, de grote motor achter dit evenement en volgend seizoen ‘Hoofd Jeugdopleidingen voor de totale jeugd, zowel voor de selectie als breedtesport. Jeffrey Sam-Sin en Richard Gramberg, de twee niet te vergeten rechterhanden van Casper Dekker, staken hun handen gigantisch uit de mouwen. Met hun tomeloze inzet maakten zij een geweldig festijn van ‘HFC’s EK’ en ‘Champignons League’. Klasse dat deze mannen zich zo hebben ingezet om de kids weer veel voetbalplezier te geven.

BOA-gebrek – arbitragecommissie maakt overuren
Wat enigszins tegenviel in de afgelopen 4 weken was de bereidheid van de ouders van de kinderen om zelf ook als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken. Erg weinig (‘nul’ om precies te zijn) response kwam er op de oproep van de jeugdcommissie voor vrijwilligers bij de ingangen van het HFC-terrein, om toe te zien op alle Coronamaatregelen. Daardoor maakten de leden van de Arbitragecommissie die wel bereid bleken om als Corona BOA’s te fungeren, overuren. Lof voor allen die dagenlang aan de hekken stonden om alles in goede banen te leiden; een groot compliment voor hun belangeloze inzet.

Volgend seizoen
Maar zoals de titel al aangeeft, we zijn alweer druk bezig met het volgend seizoen. Zo zijn alle sectieleiders momenteel druk bezig met het formeren van de teams voor volgend seizoen. Dus ouders, als jullie nog wat willen vragen met betrekking tot de indelingen, neem dan snel contact op met jullie sectieleiders. Uiteraard is ook de jeugdcommissie alweer druk bezig met de aanname van nieuwe leden en met de KNVB competitie-indelingen voor het komende seizoen.

Alle jeugdselecties voor seizoen 2020-2021 zijn reeds geïnformeerd en worden in de week van 2 tot 5 juni uitgebreid ingelicht over het aanstaande seizoen. In de week van 9 tot 12 juni worden alle ouders van onze nieuwe jeugdleden uitgenodigd ter verwelkoming op HFC en krijgen zij informatie over het reilen en zeilen van het voetbal op HFC.

Voor juni staan diverse activiteiten op het programma. De corona-ellende weerhoudt HFC ervan toernooien te spelen waaraan men in deze periode zo gewend is, maar de club komt met andere eigen georganiseerde voetbalactiviteiten. Zo gaan de jeugdselecties in de nieuwe settings trainen gedurende de maand juni.

Herkansing ouders
Voor de ouders van de ‘onderbouw breedtejeugd’ organiseert de club een herkansing. Zij mogen als vrijwilligers hun eigen kids gaan helpen om een leuke maand met onderlinge toernooitjes te hebben. De sectieleiders van de onderbouw zijn momenteel druk bezig om op de zaterdagochtenden een nieuw toernooi voor hen te organiseren. Ontbindende voorwaarde blijft echter dat er voldoende vrijwilligers opstaan om een en ander in goede coronabanen te leiden.

Ook voor de ‘bovenbouw jeugd’ is HFC van zins om een aantal leuke voetbalactiviteiten te plannen in juni en juli. De betrokken sectieleiders zijn momenteel druk bezig om te kijken wat de behoefte is en hoe die binnen de huidige beperkingen kunnen worden ingevuld.

Rest mij eenieder heel veel (voetbal)plezier toe te wensen in een zonovergoten maand juni.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

15 januari 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen