Typography

023 Heemstede Sport - Na een moeilijke paar maanden krabbelt de maatschappij weer op. Ik hoop oprecht dat u bespaart bent gebleven van ongelukken als gevolg van het virus en dat u zowel zakelijk als privé in goede gezondheid het leven verder kunt vervolgen.

Voor wat de vereniging betreft komen wij ook uit een diep dal. Wekenlang lag ons sportpark er onbespeeld bij. Het deed bijna pijn aan de ogen. Maar gelukkig zijn inmiddels de trainingen hervat en mag ook de kantine per 1 juli weer open.

Natuurlijk hebben we financiële en emotionele klappen opgelopen maar de structuur van RCH kan dit dragen. Als in september, zoals de plannen er nu uitzien, de competities weer worden hervat, kunnen we hopelijk weer door ‘as usual’.

Op bestuurlijk niveau hebben we de voorbije maanden niet stil gezeten. Ik wil u graag op de hoogte brengen van wat er zoal binnen de vereniging is gepasseerd:


Opstarten nieuwe jeugdcommissie
Onder de bezielende leiding van jeugdvoorzitter Walter Groen is de jeugdcommissie opnieuw opgestart en qua leden uitgebreid. Onwijs belangrijk omdat RCH zwaar inzet op de jeugd. Een recente enquête onder ouders en jeugdspelers is meer dan 100x ingevuld. Op basis van deze input werkt de jeugdcommissie aan de  afronding van het jeugdbeleidsplan dat RCH de komende jaren van richting moet voorzien.


Promotie 1e elftal
Het eerste elftal bezat de tweede plaats in de competitie op het moment dat deze werd stilgelegd door de coronacrisis. De KNVB heeft ons in het voorjaar in staat gesteld in aanmerking te komen voor promotie omdat een aantal verenigingen in hogere klassen waren uitgevallen. Wij hebben hiervoor geopteerd en onze optie is door de KNVB gehonoreerd. RCH speelt komend seizoen weer in de derde klasse.


BSO
RCH is met Sportfever overeen gekomen haar accommodatie beschikbaar te stellen voor naschoolse opvang. Sportfever is een gerenommeerde speler op dit terrein en beschikt al over 5 locaties waar deze activiteit wordt uitgevoerd. Planning is medio oktober te starten.

Activiteiten klusploeg

De RCH klusploeg bestaande uit ruim 10 senior leden is van onschatbare waarde voor de club. Het hele jaar door zorgen zij voor het onderhoud op ons mooie complex. Dat varieert tot reparatie van de opstallen, schilderwerk en reinigen van de hoofdtribune. Kom eens op dinsdag morgen langs dan ziet u de mannen in volle actie.


Meisjesvoetbal
RCH heeft deelgenomen aan een pitch die door de ING is uitgeschreven, met als doel het stimuleren van het meisjes en vrouwen voetbal. RCH ziet deze tak van sport als een speerpunt van haar beleid en heeft een gericht plan ingezonden. Wij zijn uitermate verheugd dat de ING onze plannen heeft her- en erkend en RCH zal ondersteunen met een driejarige overeenkomst die onder meer bestaat uit een aanzienlijke financiële bijdrage. Vanzelfsprekend zijn wij de ING hiervoor bijzonder erkentelijk.


Overleg gemeente en banken
Het bestuur en met name dan de penningmeester is continu bezig geweest, in overleg met overheid en de gemeente Heemstede, te bekijken welke steunmaatregelen op RCH van toepassing zouden zijn  en welk pad er zou moeten worden gevolgd om hiervan gebruik te maken. In velerlei opzicht zijn onze acties in deze geslaagd hebben wij een aantal concrete bijdragen mogen ontvangen.

Tot zover dit bericht van de bestuurlijke kant van uw vereniging. We zijn blij dat het ergste achter de rug lijkt te zijn en kijken uit naar de dag dat alles weer als vanouds zal draaien.

Maar het allerbelangrijkst: blijf voorzichtig en gezond.


Kees Kokkelkoren
Voorzitter RCH bestuur

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

31 juli 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen