Typography

023 Haarlem/Zandvoort Sport - Op zondag 5 september 2021 wordt de zo lang verwachte Grand Prix van Nederland gereden op het circuit van Zandvoort. De internationale autosport federatie FIA en Formula One Management (FOM) hebben dit laten weten en dus kunnen we ons met ons alleen gaan voorbereiden op dit in Zandvoort terugkerende geweldig spektakel.

Laten we er allemaal van uit gaan dat tegen die tijd alle corona-ellende definitief voorbij is; die heeft immers al voor genoeg narigheid gezorgd.
De organisatoren van de Dutch Grand Prix zijn blij met de nieuwe datum in 2021. “De terugkeer van de Formule 1 naar Nederland is natuurlijk mogelijk gemaakt door gezond ondernemersinitiatief, maar vooral door de massale belangstelling van de vele racefans in ons Nederland”, stelt sportief directeur Jan Lammers van de Nederlandse GP tegenover de NOS.

Haarlem
Haarlem zal rond 5 september 2021 bedolven worden onder een groot publiek van nationale en internationale enthousiaste F1-liefhebbers. Die enorme massa zal allemaal accommodatie moeten vinden. Alle hotels zullen snel volgeboekt zitten en dat gun ik iedereen van harte na een financieel buitengewoon ellendige corona-periode. Laten we nogmaals hopen dat corona tegen die tijd echt geschiedenis is. Iedereen moet ook naar Zandvoort kunnen reizen en dus zal er een enorm beroep worden gedaan op alles wat openbaar vervoer is. Om chaos e.d. te voorkomen, zullen de logistieke topmannen nog het een en ander te bespreken hebben. Station Zandvoort is er echter al klaar voor ; overal zijn noodzakelijke aanpassingen gemaakt om alles soepel te laten verlopen. Op het circuit zelf komt er rechts van de hoofdingang een mobiele trap voor een sneller verloop van aankomende en vertrekkende liefhebbers.

Niet iedereen blij
Vrijwel iedereen is blij met de komst van de F1 naar Zandvoort en kijkt uit naar dit spannende event. Dat geldt echter niet voor iedereen. Er zijn individuen en groeperingen die bang zijn voor geluid- en verkeersoverlast terwijl ook natuurliefhebbers van mening zijn dat de dieren last zullen hebben van het lawaai en de overlast in de duinen. Iedereen tevreden houden is een moeilijke opgave maar de organisatie doet er alles aan om zo weinig mogelijk overlast te bewerkstelligen.

Jos de Jong

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

16 oktober 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Trombose

D Reizen

Drogisterij