Typography

Online leuke dingen doen met Epic Youth - 023 Heemstede/Bloemendaal Sport & Spel - Jongeren uit Heemstede en Bloemendaal kunnen van 27 januari tot 28 februari opnieuw meedoen met allerlei digitale activiteiten van Epic Youth. Tot en met de voorjaarsvakantie zijn er games, dance- en fitness-work-outs die niet alleen voor, maar ook door jongeren worden georganiseerd.

Juist in deze coronatijd voorziet dit in een behoefte, zo bleek uit een eerdere editie in de kerstvakantie. Jongeren kunnen meedoen aan Fortnite, Just Dance Event en Fitness Challenge. Aanmelden kan via www.epicyouth.nl.

Jeugd aan Zet
De online games en work-outs worden georganiseerd vanuit het programma Jeugd aan Zet. Met dit programma stimuleren 50 kleinere Nederlandse gemeenten (maximaal 60.000 inwoners) jongeren om in hun eigen buurt iets te betekenen voor een ander. De gemeentes Heemstede en Bloemendaal vinden het belangrijk dat er activiteiten zijn voor jongeren.
Sjaak Struijf, wethouder Jeugd gemeente Heemstede: “Niet alleen ouderen worden sterk geraakt door de coronacrisis. Ook op het leven van jongeren hebben alle maatregelen veel effect. Ze mogen en kunnen veel minder doen door de beperkingen. Iets leuks doen met andere jongeren, op een coronaproof manier, kan helpen. Daarom maken we deze activiteiten als gemeente graag mogelijk.”
Wethouder Jeugd Susanne de Roy van Zuidewijn van de gemeente Bloemendaal: “Het is goed dat er in deze uitdagende tijd initiatieven zijn voor jongeren, waardoor ze zich lekker kunnen uitleven. Als gemeente voelen wij een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het welzijn van jongeren, binnen de mogelijkheden die er nu zijn.”

Kersteditie succes
Epic Youth is een stichting die gespecialiseerd is in online jongerenwerk. In de afgelopen kerstvakantie organiseerde de stichting met een groep van ruim 25 jongeren vele online activiteiten voor de jeugd in Heemstede en Bloemendaal. Bij een game-evenement namen 242 jongeren, verdeeld over 3 poules, het in duo’s tegen elkaar op in het populaire spel Fortnite. Meer dan 650 kijkers waren getuige van de epische wedstrijden. Verder was er een Just Dance Event waarbij tientallen jongeren onder leiding van lokale danseressen de danschoreografie van de liedjes in het spel volgden. De pasjes correct nadoen leverde bonuspunten en een flinke lichamelijke inspanning op. Een ervaren sportinstructeur verzorgde een digitale work-out, waarbij hij demonstreerde hoe je in deze tijd van lock-down toch energiek en fit kunt blijven. De dans- en fitness work-outs trokken naast de deelnemers meer dan 200 kijkers.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

09 maart 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen