Typography

Nieuws arbitragecommissie Koninklijke HFC - 023 Haarlem Sport - Het is al jaren de ambitie van HFC om voor elke wedstrijd een clubscheidsrechter in te zetten. Maar helaas gebeurt het nog te vaak dat er wedstrijden zonder scheidsrechter zijn.  Met ingang van het seizoen 2021/2022 gaat de arbitragecommissie van de Koninklijke in overleg met de O19-sectie en de coördinator jonge senioren, daar verandering in brengen. De oplossing: een scheids voor een scheids.

Aangezien de spelers van de O19 en de jonge senioren in hun voetbalcarrière al te maken hebben gehad met de scheidsrechtersopleiding (O14) en het regelexamen (O18) zijn ze prima in staat om een wedstrijd te fluiten en daarmee het plezier van andere spelers te borgen. In ruil daarvoor zorgt de arbitragecommissie ervoor dat er ook voor hun wedstrijden een scheidsrechter aangesteld wordt.

Aan het begin van het seizoen krijgen de aanvoerders van de arbitrage commissie een speelschema van alle thuiswedstrijden. Binnen het team verdelen zij deze speelronden onderling en koppelen de namen terug aan de arbitragecommissie. De arbitragecommissie deelt de scheidsrechters vervolgens in in een wedstrijd en koppelt dit terug aan de aanvoerders.

Mocht een scheidsrechter verhinderd zijn, dan regelt hij zelf een vervanger en koppelt dit terug aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenvattend: 

  1. Arbitragecommissie levert wedstrijdoverzicht thuiswedstrijden aan aanvoerders/sectieleiders;

  2. Aanvoerders geven per ronde aan welke speler als scheidsrechter fungeert en welk niveau deze heeft;

  3. Arbitragecommissie plant deze spelers in op passende wedstijden;

  4. Scheidsrechters krijgen via de wedstrijdzakenapp te zien op welke wedstrijd ze zijn ingedeeld.

We gaan er van uit dat iedereen zelf vervanging regelt bij verhindering. 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

16 oktober 2021

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Trombose

D Reizen

Drogisterij