Typography

023 Haarlem Evenementen #interactiefclownen, #patsypinksterbloem, #beplayful – Over die vraag hoefde clown Marga ik niet lang over na te denken! Clownen is immers hartstikke leuk. Onlangs werd Marga gevraagd te komen clownen voor een groep kleine kids met spraak- taal- en/of gehoorproblemen.

Marga: “Eerst kwam ik in de groep om even te wennen. Voor de kinderen en voor mijzelf natuurlijk ook!
Ik werd voorgesteld als Marga en er werd gezegd dat ik mij later als clown ging omkleden. Een beetje schoorvoetend kwamen de kinderen alvast even polshoogte nemen. De een liet zijn prachtige puzzel van een clown zien en de ander kwam haar chique verkleedkleren aan mij showen. Het thema in de groep was tenslotte ‘Circus’.

Nadat ik het seintje had gekregen om mij te verkleden, kwam ik (nog niet helemaal als Patsy) binnen en stond er op een soort podium van een rubberen mat een ‘Ienieminie-stoeltje’ voor mij klaar. De kinderen zaten er samen met alle leidsters in een halve cirkel omheen en waren aandachtig aan het kijken en observeren”, aldus Marga.

“Wat mis ik nou?”
“Een kindje wees op zijn neus en een ander wees een pictogram aan van een rode clownsneus. Ik speel ook met diverse koffertjes en met wat mimiek (ik kan echt niet zonder…) en met het steeds terugkerende gebaar voor ‘zoeken’, dook ik weer achter het deksel van de koffer. Heeeeeeerlijk, die schaterlachende kinderen! Gelukkig, ik had mijn rode 🔴 gevonden! Nu kon de voorstelling echt beginnen met clown Patsy Pinksterbloem!”, vervolgt Marga har optreden.

“Wie wil er ook een rode neus?”
“Wil je geen rode schmink op je neus, kom maar, dan doen we een rode stip op je hand”. Het kon en mocht állemaal. Marga: “Wat hebben we allemaal genoten van o.a. het dansen, het zingen, het in slowmotion vechten en het uiteraard weer goed maken met elkaar, het magische bellen blazen etc etc etc. Na een diepe buiging en applaus voor zichzelf en iedereen in de groep, heb ik mijn neus weer afgedaan en zo de voorstelling afgerond als ‘Marga’”.

Marga werkt met een volledig eigen programma (op maat voor klein en groot), maar vaak is er ter plekke improvisatie ‘nodig’. “Kijken wat er is, en ‘in het moment’ handelen, dat vind ik het mooiste en ook een grote uitdaging. Het bezorgt me altijd weer een warm ❤️. Die veilige verbinding in vertrouwen met Patsy en de kids (en ook de leidsters), dat je voelt dat het ‘past’. Even los van alles kunnen zijn, en dat onbevangen & onbevreesde kind zien. Wat heb ik toch een mooi vak 😍”, verwoordt de enthousiaste clown Marga. 

Meer informatie
Ken jij de clown in jezelf, of zou jij deze in jezelf willen ontdekken?
Kom maar op en laat iets van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-5247.3503

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

12 augustus 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Trombose

D Reizen

Drogisterij