Typography

023 Haarlem Sport - De Koninklijke Haarlemsche Football Club ‘HFC’ is in vele verhalen en liederen bezongen en geduid. Als je daar goed naar luistert is HFC voor iedereen anders, maar lijnen zijn er wel te trekken. Een daarvan is dat wij van het voetbal meer verlangen dan wie er na 90 minuten heeft gewonnen.

Daarom komen elk jaar onze reünisten naar de club om eerst samen naar het Eerste elftal te kijken en daarna met elkaar te dineren. Daaarbij worden verhalen verteld over hoe het ooit begon en wat daarna is gebeurd. Daarbij wordt veel gelachen, om elkaar, maar ook om onszelf. Misschien omdat we denken dat we daar verder mee komen. Maar misschien kunnen we ook niet anders.

Er zijn meerdere redenen om naar de editie van het reünistendiner van a.s. zaterdag uit te kijken. De eerste is dat we deze traditie de afgelopen twee jaar vanwege de pandemie niet hebben kunnen vieren. Dat we er hard aan toe zijn om elkaar in dit verband weer te zien mag wel blijken uit het feit dat twee weken terug de inschrijving werd gesloten. We hebben ‘een volle bak’.

Een andere reden is dat de reünistencommissie ons eigen vertrouwde clubhuis als feestlocatie heeft uitgekozen. Dat heerlijke clubhuis dat ons 47 jaar een thuis heeft gegeven, maar dat ook hoognodig toe is aan vervanging. Als alles volgens plan verloopt komen we hier voor het laatst samen. Ook de tafelpraeses van dit jaar staat garant voor een mooie avond. Ons erelid en oud-president Henk Uildriks zal de avond leiden en voor wie ‘Oelie’ kent, weet dat dat iets is om naar uit te zien.

Om het feest compleet te maken staat zaterdag eerst om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen de regerend kampioen VV Katwijk op het programma. Prachtig elftal dat wil voetballen. Onze mannen gaan er alles aan doen om met een sprekend resultaat de feestelijke dag in te luiden. Het zou mooi zijn als we met velen zijn om hen in dat streven luid te ondersteunen.

Tot zaterdag!
Dirk Jan Rutgers
Voorzitter Koninklijke HFC

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij