Typography

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Veenweidegebied

Ruim 5000 jaar geleden lag de kust van Nederland bij het huidige dorp Spaarnwoude. Landinwaarts was een enorm waddengebied, dat later veranderde in een moerasgebied waarin zich een veenlaag vormde. Zo ontstond het huidige veenweidegebied. Veel van deze oude landschapskenmerken zijn nog te vinden in Spaarnwoude, evenals sporen van de strijd van haar bewoners tegen het water.

5000 jaar terug in de geschiedenis

Dit gebied is bij uitstek geschikt om te laten zien hoe een landschap in de loop der eeuwen kan veranderen. We fietsen 5000 jaar terug in de geschiedenis en stappen regelmatig af om kennis te maken met landschap, cultuurhistorie en natuur. Zorg voor goede schoenen en zo mogelijk een verrekijker. Deze tocht is niet geschikt voor kinderen.

Meer informatie

Datum : zondag 21 april 2024
Tijd : 13:00 - 14:30 uur

Vertrek : vanaf het standbeeld van Hansje Brinkers op de Spaarndammerdijk in Spaarndam.

Aanmelden verplicht bij Jannie Eijfferts 023-5370258 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maximaal aantal deelnemers is 18.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij