Typography

023 Haarlem/Heemstede en omgeving, Sport, voetbal - Het komende seizoen speelt het eerste elftal van de koninklijke HFC zijn thuiswedstrijden op het RCH complex aan de Sportparklaan.

  De Koninklijke gaat gedurende de komende 12 maanden de opstallen, het clubhuis en de tribune immers fors verbouwen en er komt een fantastisch nieuw complex aan de Spanjaardslaan waar HFC apetrots op is en waar menige vereniging apejaloers op zal zijn. Maar, dat is niet zo maar even gerealiseerd want ook het hoofdveld haat volledig op de schop en daarom verkast het eerste elftal het komende seizoen voor haar thuiswedstrijden naar RCH.

Afstemming

Naast KHFC en RCH zijn er meerdere partijen betrokken bij dit project. Op regelmatige basis vind overleg plaats met de Gemeente Heemstede waarin zaken als parkeren en wedstrijdorganisatie aan de orde komen. De Gemeente Heemstede heeft in een schrijven de omwonenden van het sportpark geïnformeerd over de gang van zaken. Uiteraard is er verder overleg geweest met Sportplaza, de de beheerder van sportpark en natuurlijk is Hockeyclub Alliance op de hoogte gebracht.

Wedstrijddagen

Inmiddels is de competitie indeling en wedstrijdplanning voor KHFC bekend. Dit betekent dat zij hun eerste thuiswedstrijd zullen spelen op zaterdag 17 augustus.  Dat is de startdatum voor hun competitie. Hierna zullen nog 16 thuiswedstrijden volgen, meestal om de twee weken. Alle wedstrijden beginnen om 14.00uur. Voor de eerste periode staan wedstrijden ingepland op: 31/8, 14/9, 5/10, 19/10, 9/11, 23/11 en 7/12.
 Tijdens de speeldagen heeft KHFC de beschikking over de bestuurskamer, de ‘oude’ kleedkamers en het hoofdveld. Deze zijn op die dagen dus niet beschikbaar voor RCH.
 
KHFC speelt in de tweede divisie, het hoogste amateurniveau. Zij vragen een entreeprijs voor het bijwonen van de wedstrijden, dus de kassa zal op hun speeldagen zijn geopend. Uiteraard hebben RCH leden gratis toegang. Op 10 augustus om 18.00uur staat een oefenwedstrijd gepland tegen Ter Leede uit Sassenheim.
 
Zodra ook RCH van start gaat zal het dus om de week druk worden op de velden en daaromheen. HFC heeft geprobeerd een aantal maatregelen te nemen om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Die bestaan onder anderen uit:

  • Het ‘om-en-om’ spelen van de eerste elftallen. Dus het ene weekend speelt KHFC op zaterdag en de week daarna het eerste van RCH;

  • Als KHFC speelt is het hoofveld die dag in principe niet beschikbaar. Dit betekent dat de overige wedstrijden zullen worden gepland op het kunstgrasveld en het havenveld. Dit gaat zeker leiden tot langere speeldagen dan we gewend zijn;

  • Ontvangst van RCH en bezoekende teams gaat plaatsvinden in de kantine daar de bestuurskamer bezet is;

  • De ‘oude’ kleedkamers zijn die dag niet beschikbaar;

  • Omdat de speeldagen langer zullen worden denken we 2 officieren van dienst per dag nodig te hebben. Met de huidige vrijwilligers redden we dat niet dus we doen een beroep op u. Uw hulp is nodig dus meld u aan bij een bestuurslid of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bar en keuken

HFC verwacht aanzienlijk meer drukte tijdens de wedstrijddagen van KHFC. Dit betekent natuurlijk meer druk op bar en keuken. HFC is bezig met het werven van ‘personeel’ maar er blijven nog steeds plekken in te vullen.  Voelt u zich geroepen om te helpen? Stuur een bericht naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren

Een hot item bij velen is het parkeren.  Op zaterdagen is het vaak al een drukte van belang en nu gaat dit erbij komen. HFC moet dit doen met de bestaande capaciteit waarbij de kiss-and-ride parkeerplaatsen vanaf 11.00uur vrij zullen worden gehouden voor officials, spelers en de bezoekende vereniging. Op deze parkeerlocatie zullen stewards van KHFC aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Eventuele bussen zullen personen afzetten en elders parkeren.
 
RCH realiseert zich dat de komst va KHFC wat voeten in aarde zal hebben en dat er onderweg moet worden geleerd van de praktijk. Maar meer nog dan wellicht wat overlast kijken HFC uit  naar 17 fantastische zaterdagen waarop RCH zich van zijn beste kant kan laten zien en voor iedereen weer opnieuw en positief op de kaart staat.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij