Typography

023Magazine/Haarlen en verre omgeving, Sport, Voetbal, Evenementen - it jaar vieren we een uitzonderlijke mijlpaal in de geschiedenis van onze geliefde club: op 15 september bestaat Koninklijke HFC maar liefst 145 jaar! Met een speciaal jubileumprogramma aan het begin van het nieuwe seizoen willen we onze gedeelde identiteit en de sterke band tussen de club en zijn leden en supporters vieren.

HFC is al 145 jaar een plek waar vriendschappen ontstaan, waar iedereen zich thuis voelt en waar de liefde voor voetbal centraal staat. Dit jubileum wordt dan ook gevierd met iedereen voor wie HFC meer is dan alleen een voetbalclub. Het is al 145 jaar ons Clubthuis!
Vanwege de bouw van het nieuwe clubhuis zal ons Clubthuis er dit jaar anders uitzien. Op het hoofdveld staat een sfeervolle tijdelijke ‘strandtent’ waar we onze 145e verjaardag in stijl zullen vieren.

Programma van het Jubileum (onder voorbehoud):

Zaterdag 31 augustus: Jubileumtoernooi Onderbouw jongens & meiden

Om 09:00 uur gaat de jubileumviering van start en krijgen de jonge HFC-voetbaltalenten de kans om hun vaardigheden te tonen tijdens het jubileumtoernooi op veld 4 en 5. Er wordt gespeeld in gemixte teams van 6 tegen 6, waarin jongens en meiden samenwerken en strijden om een mooie beker. Na het voetballen sluiten we af met een leuke quiz en zingen we gezamenlijk het clublied. Onze jeugdpartner Vomar zorgt voor een feestelijke aankleding en verrassingen voor de deelnemers. Dit is een perfecte gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en samen te genieten van het voetbal.

Zondag 1 september: Jubileumtoernooi Middenbouw jongens & meiden

Zo’n 300 jeugdspelers in de leeftijd van 13-16 jaar strijden in gemixte teams en diverse poules tegen elkaar. Dit toernooi is een mooie opwarmer voor het eerste officiële wedstrijdprogramma een week later. We rekenen op veel toeschouwers om onze jonge talenten aan te moedigen. Het barteam, onder leiding van Marcel Geurts, staat klaar om alle familie en vrienden te ontvangen en te voorzien van hapjes en drankjes.

Zaterdag 7 september: Pioneers Cup

Koninklijke HFC ontvangt met trots drie historische clubs uit Europa voor de Pioneers Cup: Royal Antwerp uit België (1880), CS Fola uit Luxemburg (1906) en FK Sveikata uit Litouwen (1919). Een samengesteld HFC-team zal trachten om het toernooi om de Pioneers Cup te winnen. Ook zal  de jubileumvlag worden gehesen en het glas worden geheven onder het toeziend oog van diverse genodigden als officiële kick-off van ons jubileum. Na afloop van het toernooi belooft het een gezellig feest te worden, vooral met onze Litouwse gasten, met wie we vijf jaar geleden al een onvergetelijk feest hebben gevierd. Iedereen is welkom op deze gezellige dag op de club.

Zondag 8 september: Leo Molijn Bokaal

Een echte traditie die niet mag ontbreken in het jubileumprogramma. In de geest van Leo Molijn, die 210 wedstrijden voor HFC 1 en 57 voor Rood en Wit speelde, nemen de beide clubs het tegen elkaar op. Diverse clubcoryfeeën strijden op een speciaal geprepareerd graswicket, waarbij er spectaculaire slagen worden uitgedeeld. Deze middag wordt afgesloten met wijn, jubileumhapjes en een diner, waarmee we deze mooie traditie in ere houden.

Maandag 9 september: Jubileum Bingo Biljartavond

Nieuw in het jubileumprogramma is de Bingo Biljartavond. Geen gewone biljartavond, maar een nieuwe opzet waarbij de loting bepaalt welke koppels samen spelen. In een vernieuwd spelformat is het de bedoeling als eerste de Bingo-kaart vol te krijgen om wedstrijdpunten te vergaren. Welk koppel mag zich aan het einde van de avond biljartkampioen van de Koninklijke noemen? Deelname is voor alle HFC-biljarters en de avond vindt plaats in café Westerhout op de Wagenweg in Haarlem.

Woensdag 11 september: Kick-off Kabouters & Mini's

Na een welkomstwoord van de voorzitter gaan de jongste leden lekker voetballen op veld 4 onder leiding van diverse HFC-trainers. We sluiten af met een gezamenlijke foto en een verrassing in het clubhuis. Dit belooft een onvergetelijke middag te worden voor onze jongste aanwinsten, die moe maar voldaan naar huis zullen gaan.

Donderdag 12 september: Feestelijke ALV (aanvang 20:00 uur)

Deze ALV wordt anders dan normaal. Geen moeilijke besluiten, maar een avond vol viering. Niemand minder dan Louis van Gaal, geïntroduceerd door Henk Uildriks en geïnterviewd door Hugo Logtenberg, is de gastspreker. Daarnaast zullen er waarschijnlijk diverse decoraties uitgereikt worden aan HFC’ers die zich verdienstelijk hebben gemaakt. We sluiten de avond traditioneel af met het HFC-clublied en een gezellige borrel in ons clubhuis.

Zondag 15 september, onze verjaardag: Jubileumtraining G-voetbal o.l.v.

HFC Selectie & Jubileumtoernooi Senioren
Na de wedstrijd van ons eerste team tegen AFC op zaterdag 14 september bij RCH staan de selectieleden op zondag alweer op het veld met de G-voetballers van HFC. Dit belooft een spectaculair evenement te worden, vol verrassingen voor deze mooie doelgroep binnen de club.

Later die dag spelen zo’n 100 senioren hun eerste (onderlinge) wedstrijden van het seizoen. Na een officiële loting nemen diverse teams het tegen elkaar op (6 tegen 6), waarbij de hamstrings worden opgerekt en de éérste 1-2’tjes weer worden gemaakt. Op het hoofdveld (naast de strandtent) zijn velden uitgezet voor de bovenbouw die een voetvolley toernooi afwerken.

Er wordt gezorgd voor muzikale invulling en het bar-team staat na afloop klaar met lekkere hapjes en drankjes. Iedereen die meespeelt, wordt gevraagd in zijn officiële HFC-tenue te verschijnen voor een groepsfoto die een ereplaats zal krijgen in De HFC’er.

De jubileumcommissie kijkt vol enthousiasme uit naar de start van het seizoen en heeft ervoor gekozen om dit jubileumfeest in diverse settings met al onze leden en vrienden te vieren. Voor sommigen is HFC een recente toevoeging aan hun leven, terwijl anderen al decennia deel uitmaken van onze club. Maar samen vieren we 145 jaar van ons geliefde Clubthuis. Ik wens iedereen een heerlijke zomer en zie jullie graag over een paar weken om het jubileum van onze mooie club te vieren!

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij