Typography

Column Henny Rückert - Er komen in de Tweede divisie geen periodekampioenen en met Kerst kunnen spelers van club wisselen.

Column Henny Rückert - Er komen in de Tweede divisie geen periodekampioenen en met Kerst kunnen spelers van club wisselen.

Je blíjft je vraagtekens zetten bij de KNVB- beslissingen. Ook staat op voorhand al vast dat de competitie van de nieuwe Tweede en Derde divisie vervalst zal worden. Immers er zijn zeker 7 clubs die weigeren aan de contracteisen van de KNVB te voldoen. De weigeraars die amateurclub willen blijven, worden door de KNVB gedreigd met puntenaftrek.

De Koninklijke HFC, AFC, Hercules, HBS, Quick ’20, Be Quick 1887 en Juliana ’31 zullen zeker geen contractspelers in dienst nemen.  Meerdere andere clubs bezinnen zich nog. Het past niet in hun amateurgevoel dat derde divisie clubs dit jaar drie, en volgend jaar zes spelers onder contract moeten nemen. In de Tweede divisie zijn de aantallen acht en volgend seizoen dertien. Naast het amateurgevoel is er natuurlijk een financiële reden waarom de clubs dit niet willen. Ze hebben het geld er niet voor. De KNVB hult zich (zoals altijd) in stilzwijgen, de clubs maken de plannen klaar om in de rechtszaal ook deze wedstrijd te winnen. Iedereen zou achter ze moeten staan.

Natuurlijk eist de Ronde van Frankrijk veel aandacht op, ook omdat het toernooi om het Europees Kampioenschap zo tegenvalt. De vele valpartijen, het met alle renners uit de ploeg op kop willen rijden en de onsportiviteit zijn door wereldkampioen Sagan onder de aandacht gebracht. Er is geen gezag meer onder de renners, hopelijk kan Sagan dat gezag terug brengen. Maar de Tour en Radio Tour de France zorgen voor geweldige sportverslaggeving op de radio.

In het Algemeen Dagblad schrijft Vincent Bijlo hier een prachtige column over. Hij zit in de tuin nadat het net geregend en geonweerd had. “Men racet, trapt, tennist en het enige dat ik hoef te doen is luisteren in de zon. Presentator Robert Meeder schakelt vakkundig en snel. Verstappen zakt weer terug en de grote vraag is houden zijn banden het. Gaat hij nog de pits in? Neemt hij het risico? Bij ons gaan banden jaren mee, bij Verstappen hooguit een halve Grand Prix. Het gaat intussen goed met de kopgroep in de Tour, nog zo’n kilometer of 80 te rijden, de voorsprong wordt niet kleiner. Laatste ronde in Oostenrijk, Verstappen schuift weer op naar de tweede plaats. Zijn banden houden het, hij heeft gegokt en gewonnen. Ik vlucht naar binnen, een nieuwe bui dient zich aan, maar ik houd mijn koptelefoon op, de komende drie weken”. Poëzie van de hoogste soort, complimenterend naar een prachtig programma. Bijlo verdient de Zilveren, nee Gouden  schrijversmedaille!