Typography

023 Heemstede Politiek & Maatschappij/Wonen - Op 19 oktober jl. heeft het college besloten om de ligplaats voor de Olifant in het Heemsteedse kanaal te verplaatsen naar een plek in het verlengde van de Mathijs Vermeulenlaan. Deze ligplaats ligt op circa 70 meter van complex het Spaarneborgh en circa 30 meter van het complex Von Brucken Focklaan. Hiermee is er een grotere afstand tot het complex Spaarneborgh zonder dat het uitzicht vanuit het complex aan de Von Brucken Focklaan tekort wordt gedaan.

Eerder wees de gemeente een ligplaats aan naast het appartementencomplex Spaarneborgh. De bewoners van Spaarneborgh hebben met bezwaarschriften aangegeven deze ligplaats niet wenselijk te vinden en hebben andere ligplaatsen voorgesteld. Het college heeft acht locaties onderzocht en getoetst op haalbaarheid en bestaande kaders. Ook de financiële gevolgen voor zowel de eigenaar van het vaartuig als de gemeente zijn meegewogen.  

Inwoners van de Spaarneborgh en het complex aan de Von Brucken Focklaan en worden met een brief geïnformeerd over de definitieve ligplaats van ‘de Olifant’ en wanneer de nieuwe meerpalen geplaatst worden. 

Het schip de Olifant moet de haven van Heemstede verlaten. De renovatie van de haven is bijna afgerond. Om de haven van Heemstede een haven te laten zijn voor alle Heemstedenaren is eerder aangegeven dat de aanwezige boten die vanwege hun omvang niet binnen de nieuw ingerichte ruimte passen, de haven na de renovatie moeten verlaten.   

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice